Västerås IK - Mer än bara ishockey
Bild saknas

Västerås IK - Mer än bara ishockey
Bild saknas

Västerås IK - Mer än bara ishockey
Bild saknas
ETT GULSVART HJÄRTA

Västerås IK är en idrottsförening med ishockey som kärnprodukt. Så har det alltid varit, och kommer så att förbli. Sedan 2019 har vi adderat social hållbarhet till verksamheten. Genom Ett Gulsvart Hjärta vill vi öka mångfalden i vår förening, och forma unga VIK-are till människor med goda värderingar, som de tar med sig genom hela livet, oavsett var de är och vad de gör.

Västerås IK är till största delen en ungdomsverksamhet och därför vi vill ställa i barn och ungdomar centrum och ge alla bästa möjliga förutsättningar i en utvecklande och trygg miljö, där vi alltid utgår från våra värdeord: glädje, vilja och mod. 

Nedan finner ni aktiviteter och satsningar vi genomför inom ramen för Ett Gulsvart hjärta.

GENOMFÖRDA AKTIVITETER 23/24

UTBILDNING FÖR GULSVARTA

Tillsammans med Friends utbildar spelare, ledare och föräldrar inom föreningen. Genom att kontinuerligt arbeta med värdegrundsfrågor vill vi forma människor med goda värderingar, som de tar med sig genom hela livet, oavsett var de är och vad de gör.

Läs mer här

TRYGG VIKARE

När man går in genom dörrarna till Västerås Ishockeyklubb ska man känna välkommen och trygg. En trygg miljö är en plats där barn och unga har möjlighet att utvecklas både fysiskt, psykiskt, socialt och kulturellt, i sin egen takt och efter sina förutsättningar.

Vi har tagit fram en sida för framförallt ledare och föräldrar där man kan på tips och stöttning gällande barn/ungdomars idrottande.

Läs mer här

FLER GULSVARTA

Vi vill bredda intresset för VIK! Vi ska på ett strategiskt sätt arbeta för att få fler flickor att börja spela ishockey, med målet att vi ska fler flicklag inom vår verksamhet. En annan viktig del är att det ska vara enkelt att börja med hockey, därför satsar vi bland annat på låneutrustningar för att steget in i vår förening ska vara enkelt vilket både bidrar till hållbar konsumtion samt minskade kostnader vid uppstart.

Läs mer här

ÅTERVÄXTEN

Västerås IK vill kunna erbjuda samtliga västmanländska ungdomar möjligheten att gå gratis på våra matcher fram till dagen de fyller 18 år i vuxens sällskap. Våra matcher ger ungdomarna en meningsfull aktivitet, där de vid 26 tillfällen får möjligheten till en passionerad gemenskap där de sluter upp tillsammans med övriga samhället och hejar fram VIK till segrar. 

Läs mer här

VIK-DAGEN

På VIK-dagen finns det ett aktivitetstorg fyllt av roliga stationer för barn (och vuxna!), träff med spelare från föreningens representationslag, möjlighet till mat och dryck - samt ett underhållande program på isen. Givetvis är maskoten Ernie på plats!

Årets VIK-dag är den 10 aug, hjärtligt välkomna.

Läs mer här

LÅNEUTRUSNING

Ett hinder för att börja spela hockey kan ofta vara ekonomi. Alla har inte möjligheten att köpa den utrustning som krävs för att deras barn ska kunna få testa på sporten. VIK har i flera år erbjudit låneutrustningar, så att barn kan få pröva att spela hockey utan att det blir jättedyrt direkt. Låneutrustningarna är väldigt populära och tar slut fort. Vi kommer därför jobba för att få in fler utrustningar framöver.

Läs mer här

PROVA PÅ ISHOCKEY

Vi vill att det ska vara enkelt att prova hockey, därför satsar vi på att ha gratis prova verksamhet ute i olika stadsdelar i Västerås. Fokus är att testa att åka skridskor och att få prova på spelet med puck och klubba. På isen kommer barnen få träffa spelare och ledare från föreningen.  Under säsongen 2023/2024 kommer vi anordna verksamhet ute på Råby.

Läs mer här

PARTNER TILL ETT GULSVART HJÄRTA

Att vara partner till en idrottsklubb är något man gör med hjärtat. Samtidigt är partnerskapet ett viktigt verktyg i ditt företags varumärkesbyggande.

Vi är säkra på att vi kan skapa koncept för din organisation där du har möjlighet att räkna hem ditt engagemang som partner till VIK. Men du sitter ofta själv på nyckeln genom ditt engagemang. Som vi ser det så finns det fyra ben att bygga ditt sponsorskap på där du också kan vara säker på att få tillbaka din investering

STORPARTNERS
MELLANPARTNERS
ÅTERVÄXTEN
STÖDPARTNERS

Aroseken

Bäckby Trädgårdsmaskiner & Vulk AB

Grant Thornton

HJ Ekonomikonsult

Kadesjös

MPA Måleriproduktion

Mälardalensteknikkonsult

Nordiska Byggkoncept AB

PG Brand & Arbetsmiljö

Sahlbergs Cykel

SPP Pension

STORPARTNER

Från 200.000 kr och uppåt

- Presentation i VIK:s alla kanaler av Er och samarbetet.

- Stor exponering i film om EGH på VIK.se samt i mediakuben. 

- LED-reklam: Stor synlighet på samtliga LED-skärmar

- Partnertavla: Stor synlighet på samlingsyta för EGH

- VIK.se: Stor synlighet på hemsida för EGH.

- Skräddarsydd aktivitet tillsammans med klubben.

- Medverkan på träff med aktiva och ledare.

- Nätverksträffar.

- Möjlighet att använda material, filmer och logo för eget bruk.

MELLANPARTNER

Från 100.000 kr och uppåt

- Presentation i VIKs alla kanaler av Er och samarbetet.

- Exponering i film om EGH på VIK.se samt i arenan under match. 

- Partnertavla: Synlighet på samlingsyta för EGH

- VIK.se: Synlighet på hemsida för EGH.

- Nätverksträffar.

- Möjlighet att använda material, filmer och logotyper för eget bruk.

ÅTERVÄXTEN

Från 50.000 kr 

- Exponering med logo och namn på en stor läktarexponering.

- Marknadsföring under säsongen i klubbens sociala medier.

- Biljettpott 20 st på läktarsektionen under grundserien.

- VIK.se: Synlighet på hemsida för EGH.

- Möjligheter att använda material och logotyper för eget bruk.

STÖDPARTNER

Från 10.000 kr och uppåt

- VIK.se: Synlighet på hemsida för EGH.

- Möjlighet att använda material och logotyper för eget bruk.