VARMT VÄLKOMMEN TILL VÄSTERÅS ISHOCKEYKLUBBS HEMSIDA

Historik
Klubben grundades redan 1913 för andra idrotter och 1939 började man även att spela ishockey.Historiskt har VIK:s herrlag gjort många säsonger i landets högsta serie, där höjdpunkten var säsongen 92/93 då VIK vann grundserien.Västerås IK har fostrat många stora hockeyspelare genom åren. Mest känd är Nicklas Lidström, som utsetts till världens bästa back vid sju tillfällen och tagit hem fyra Stanley Cup med Detroit Red Wings.Han har även vunnit både OS-guld och VM-guld.Andra kända spelare som fostrats i VIK är Tommy Salo, Patrik Juhlin, Peter Popovic, Leif Rohlin, Mikael Backlund, Patrik Berglund och Dennis Rasmussen.

Klubben idag
VIK är en av Sveriges största ishockeyföreningar med cirka 800 aktiva spelare och 250 ledare.Rocklunda-området i hjärtat av Västerås är vårt hem. Här hittar du ABB Arena Nord, där kontoret finns och elitlagen spelar matcher. Här finns också Mimerhallen och Månskensrinken. Tre isytor där en del av vår verksamhet sker, men vi återfinns även på andra platser i Västerås.Västerås IK har i dag 35 lag i seriespel fördelat på 17 åldersgrupper i föreningen. Seniorlaget på damsidan spelar i division 1

Bli en del av Västerås IK
I ABB Arena Nord tar också våra yngsta nybörjare sina första skridskoskär i de gulsvarta färgerna.Alla barn från fem år och uppåt som vill prova ishockey är välkomna till Skridskoskolan, som VIK startar i oktober varje år.Herrlaget spelar i Hockeyallsvenskan, landets näst högsta serie. Publik och intressemässigt är det Västerås, och hela Västmanlands, största lag. Förra säsongen hade VIK ett publiksnitt på drygt 3 200 personer på hemmamatcherna i ABB Arena Nord som rymmer nästan 5 000 personer.KontaktinformationVi vill väldigt gärna välkomna just Er till klubben.Oavsett om era barn vill börja med hockey eller om ni vill gå på a-lagets matcher, så går det bra att kontakta oss för hjälp.Alla frågor är varmt välkomna, bara att maila till [email protected] (Skriv på svenska eller engelska)