Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Västerås
VIK

Västerås vände, vann och är vidare!

14 mars 2023 21:40

Västerås vände 0-1-underläge till 2-1-seger i den tredje perioden mot Vita Hästen och vann därmed åttondelsfinalen och är klara för kvartsfinal!


Västerås låg under med 0-1 med tio minuter kvar mot Vita Hästen.

Då kom vändningen. Simon Robertsson kvitterade till 1-1 och med fyra och en halv minut kvar sköt Oliver Bohm 2-1. Västerås höll undan, vann matchen med 2-1 och plockade därmed hem åttondelsfinalen med 2-0 i matcher.

Att defensivt starke backen Oliver Bohm blev matchvinnare var något oväntat...

– Jag brukar ju inte vara så högt upp i banan men det öppnade upp sig. Jag la ut pucken på kanten, drev på mål och fick till en skön styrning, säger matchvinnaren till C More.

Bohm om lagets insats:

– Tycker inte att vi kom upp i nivå i första eller andra perioden, men i tredje är vi riktigt bra. Mer attack i grejerna. Vi avslutar verkligen på bästa sätt, säger han och fortsätter:

– Vi har varit i en process ett bra tag nu och har vuxit mycket. Vi är nog ett av lagen som vuxit mest efter nyår. Efter positionen som vi hade tidigatre så är allt positivt för oss nu. Det är ingen ångest utan bara ut och spela. Jag hoppas och tror att det speglar av sig på isen.

Nu väntar alltså kvartsfinal för Västerås.

Vita Hästen har spelat klart för säsongen.

– Vi har kommit samman som grupp och gjort föreningens näst bästa säsong i HockeyAllsvenskan, det är positiva saker, men just nu känner man inte så. Det är bara tomt, säger tränaren Anders Olsson till C More.

Vita Hästen - Västerås 1-2

Målskyttar Vita Hästen: Sebastian Benker

Målskyttar Västerås: Simon Robertsson, Oliver Bohm

Noterat:

» Johan Gustafsson vaktade VIK-buren. Han räddade 30 av 31 skott och noterade en räddningsprocent på 96,8 %.

» Juniorerna leder Västerås. Liam Dower Nilsson sköt två mål i första åttondelsfinalen, Simon Robertsson sköt viktiga 1-1-målet i andra åttondelsfinalen.