Hemma
Västerås
VIK
Borta
Björklöven
IFB

Matchguide: Serierna vänder till Mora och Västerås!

29 mars 2022 09:15

Kvartsfinalserierna vänder nu till Dalarna och Västmanland för det tredje mötet mellan Mora och Karlskoga samt mellan Västerås och Björklöven.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Mora - Karlskoga, Smidjegrav Arena
19.00 Västerås - Björklöven, ABB Arena

KVARTSFINALER

Avgörs i bäst av sju matcher där vinnaren går vidare till semifinal. I dag spelas tredje matchen i matchserierna.

VÄRT ATT VETA

» Karlskoga vann båda sina matcher i Nobelhallen men det var tajt: 2-0, 2-1. BIK har därmed 2-0 i matcher i matchserien.

» Detta har varit målvakternas matchserie så här långt där både Karlskogas Lars Volden och Moras Matteus Ward imponerat. Volden har motat 62 av 63 skott och noterat en räddningsprocent på 98,4 % medan Ward räddat 49 av 52 skott och noterat en räddningsprocent på 94,2 %.

» Mora har bara gjort ett mål på två matcher och toppkedjan med Johan Persson, Daniel Ljunggren och Måns Carlsson är poänglös.

» Karlskogas Aleksi Rekonen har gjort mål i båda de första kvartsfinalerna.

» Det står 1-1 i serien mellan Västerås och Björklöven efter två matcher i Winpos Arena. Björklöven vann första mötet med hela 6-1 innan Västerås kunde vinna andra matchen med 3-2.

» Björklövens Axel Ottosson har gjort två assist i båda de två första kvartsfinalerna (och står således på fyra assist).

» Detta är Björklövens första bortamatch sedan fjärde mars. Efter det har laget spelat sex raka hemmamatcher.

» "Det är anspänning, vi har snackat om att slutspelet börjar, då kanske man glömmer lite att det bara är en hockeymatch. Slappna av och njut i stället för att bli lite stissig", säger Västerås-målvakten Linus Ryttar till vlt.se om vad laget pratade om mellan match ett och två.