Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Västerås
VIK

Matchrapport: VIK förlorade mot Västerås

16 februari 2022 21:25
Matchrapport

VIK är inne i en väldigt djup formsvacka där man på onsdagskvällen återigen fick stryk och denna gång mot ett bra mycket bättre lag i Västerås med 4-1


Onsdagens match var en så kallad VIK krona där våra fantastiska partners och privatpersoner bjöd på fritt inträde, vilket gjorde att det var lite mer folk än vanligt i Plivit Arena men inte alls den publikanstormning man hoppats på, men corona har förmodligen satt sina spår.

Första perioden var ganska så jämn spelmässigt men där Västerås skulle sätta dit ledningspucken genom Marcus Bergman efter halva perioden.

VIK hade chanser att kvittera i framförallt två powerplay möjligheter men man lyckades inte överlista gästernas målvakt.

Om första perioden var jämn så var den andra perioden Västerås för hela slanten. Man tryckte ner VIK ordentligt och VIK fick mestadels bara slå ifrån sig, dom gångerna man kom in i anfallszonen blev kortvariga besök.

Rättvist kom också 2-0 till Västerås som hade kunnat vara betydligt mer om inte VIK:s målvakt för dagen Carl Lindbom stått på huvudet.

VIK fick chansen att komma in i matchen i slutet av perioden när Västerås spelare drabbas av matchstraff efter en ful tackling på Skyler McKenzie. Desvärre lyckats inte VIK förvalta läget.

Däremot skulle den viktiga reduceringen komma i powerplay i början av tredje perioden när Victor Öhman skyfflar in en retur.

Efter det får VIK lite energi i jakten på kvittering men den skulle inte bli så långvarig för 5 minuter senare kan Västerås snyggt göra 3-1 och stänga matchen.

VIK orkade inte resa sig mer utan Västerås var bättre laget sett över 60 minuter och vinner fullt rättvist. Man kan också fastställa slutresultatet 4-1 i öppen kasse sedan VIK tagit målvakten i slutet för att jaga reducering.

Matchvärd mot Västerås