Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Västerås
VIK

Matchguide: Full omgång och heta rivalmöten!

29 december 2021 09:15

Onsdagen bjuder på full omgång i HockeyAllsvenskan! Det vimlar av heta rivalmöten, inte minst mellan AIK och Södertälje, Björklöven och Karlskoga, Tingsryd och Kristianstad samt Troja och HV71.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - Karlskoga, Winpos Arena
19.00 MoDo - Västervik, Hägglunds Arena
19.00 Almtuna - Mora, Upplands Bilforum Arena
19.00 AIK - Södertälje, Hovet
19.00 Vita Hästen - Västerås, Himmelstalundshallen
19.00 Troja - HV71, Ljungby Arena
19.00 Tingsryd - Kristianstad, Nelson Garden Arena

TABELL

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder AIK mot Södertälje i kväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Sändningen startar redan 18.30 eftersom Emelie Berggrens tröja ska hissas till taket.
» Inför matchen blir det intervjuer med Christian Sandberg, AIK, och Dragan Umicevic, Södertälje.
» I första pausen gästar AIK:s sportchef Christoffer Malm studion.
» I andra pausen gästar Anders Gozzi studion och berättar om gamla minnen i klubben som nu firar 100 år.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

» Björklöven övertidsföll mot Västerås i måndags och har förlorat fyra av de sex senaste matcherna. Dock så är man starka hemma i Winpos Arena där man vunnit sju av de åtta senaste kamperna.

» Karlskoga är ett av ligans mest formstarka lag med fem raka segrar i bagaget. I måndags blev det en 4-3-seger efter övertid mot Almtuna.

» Lagen har mötts två gånger i höst och Björklöven har vunnit båda matcherna.

» Björklövens William Eriksson har gjort mål i tre raka matcher.

» Karlskogas Aleksi Rekonen har gjort poäng i sju raka matcher. Det är den längsta poängsviten i HockeyAllsvenskan just nu.

» Karlskogas Henrik Björklund noterade en assist senast och har därmed nått upp till 398 allsvenska poäng. Han är bara två pinnar från att bli först någonsin att nå milstolpen 400 poäng i HockeyAllsvenskan.

» Björklövens lagkapten Fredric Andersson satte en puck senast och är nu uppe på 98 allsvenska mål. Han har således bara två fullträffar kvar till milstolpen 100 mål i HockeyAllsvenskan.

» MoDo 3-4-föll efter övertid mot Mora senast. Nu vänder ångermanlänningarna hem till Hägglunds Arena där man har hela tolv raka segrar.

» Efter tre raka förluster så fick Västervik till ett trendbrott i måndags när det blev en 5-2-viktoria mot HV71.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen. Västervik vann i premiären (5-2), därefter har MoDo plockat dubbla segrar (4-0 och 3-2 efter övertid).

» MoDos Mikkel Aagaard har gjort mål i fyra raka matcher.

» Västervik har problem med skador, Victor Öhman blev skadad senast, och nu lånas Isak Salqvist in från Wings till kvällens match. 20-åringen har tidigare spelat allsvenskt med AIK.

» Almtuna 3-4-föll efter övertid mot Karlskoga senast, men är starka hemma där man tagit sju av nio möjliga poäng i de tre senaste kamperna.

» Mora är på gång. Dalalaget har vunnit fyra raka matcher och övertidsvann mot MoDo i måndags efter ett avgörande mål av Johan Persson.

» Lagen har mötts två gånger i höst och Mora har vunnit båda matcherna: 4-3 efter övertid samt 5-1.

» Moras Johan Persson dunkade in en puck senast och står nu på 99 allsvenska mål. Han är således bara en fullträff från milstolpen 100 mål i HockeyAllsvenskan. Målformen är också bra med fyra mål i de fyra senaste matcherna.

» Dubbelmöte. Lagen möts både i dag och i morgon där matcherna spelas på Hovet respektive i Scaniarinken.

» Efter tre raka förluster så har AIK vänt på trenden och tagit två raka segrar. I måndags blev det en solid 5-2-vinst mot Tingsryd.

» Södertälje har det tungt och står på sex raka förluster. I måndags lyckades SSK kvittera i slutet mot Troja vilket räddade en pinne, men det blev en övertidsförlust till slut.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann AIK med 4-0 på Hovet.

» AIK:s 18-årige juniorforward Valdemar Johansson har gjort mål i tre raka matcher.

» AIK:s Lindlöven-lån Maksims Semjonovs har spelat tre matcher... och gjort mål i samtliga! Kan han näta även i sin fjärde match?

» AIK-forwarden Anton Holm står på 99 allsvenska mål. Han är således bara en fullträff från milstolpen 100 mål i HockeyAllsvenskan.

» Vita Hästen har bara vunnit två av de nio senaste matcherna. Dock så har laget poäng i fyra raka matcher där man har en vinst och tre förluster efter övertid eller straffar. I måndags så blev det en 3-4-torsk efter straffar mot Kristianstad.

» Efter två raka förluster innan jul så fick Västerås en bra start efter uppehållet genom att 6-5-vinna efter övertid mot Björklöven i måndags. Västmanlänningarna har vunnit sex av de åtta senaste kamperna.

» Lagen har mötts två gånger i höst och Västerås har vunnit dubbla matcher i ABB Arena: 8-4, 5-1.

» Västerås Lukas Zetterberg gjorde hattrick i måndags och har gjort mål i tre raka matcher och pytsat in totalt nio mål i de sju senaste kamperna. Han toppar också HockeyAllsvenskans poängliga med 32 poäng.

» Vita Hästens Rihards Marenis har spelat fem hemmamatcher i höst och i de kamperna levererat fem mål och två assist. Letten trivs onekligen i Himmelstalundshallen.

» Västerås är ligans bästa lag i powerplay med en effektivitet på 27,7 %.

» Troja har börjat hitta formen ordentligt. Laget har poäng i fem av de sex senaste matcherna, har poäng i de sex senaste hemmamatcherna och står på tre raka segrar i Ljungby Arena. I måndags blev den en övertidsseger mot Södertälje i Scaniarinken.

» Efter fem raka matcher med poäng så tog sviten slut för serieettan HV71 i måndags när det blev en 2-5-torsk mot Västervik.

» Lagen har mötts två gånger i höst och HV71 har vunnit båda: 6-3, 5-3.

» Trojas Joakim Hillding har levererat sju poäng i de tre senaste hemmamatcherna (fyra mål, tre assist).

» Trojas back Kevin Karlsson avgjorde på övertid mot Södertälje senast och han har nu gjort poäng i fem raka matcher.

» HV71 är ligans bästa lag i boxplay med en effektivitet på 83,8 %.

» Tingsryd har det tungt just nu. Smålänningarna står på tre raka förluster och har bara vunnit två av de elva senaste kamperna. I måndags blev det en 2-5-förlust på hemmaplan mot AIK.

» Kristianstad har bytt tre raka förluster mot tre raka vinster. I måndags blev det en 4-3-seger efter straffar på bortaplan mot Vita Hästen.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Kristianstad med hela 7-1 i Kristianstads Ishall.

» Tingsryd tekar bäst i HockeyAllsvenskan med en vinstprocent på 54,8 %.