Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Västerås
VIK

Avgjort - nu väntar åttondelsfinaler!

14 mars 2021 17:15

14 lag, 52 omgångar, 364 matcher... nu är HockeyAllsvenskan avgjord! Nu väntar åttondelsfinaler där Västerås ställs mot Almtuna och där Tingsryd får möta AIK.


Karlskoga - MODO 4-0

Målskyttar Karlskoga: Linus Karlsson, Gustaf Thorell, Alexander Leandersson, David Lindquist

Målskyttar MODO: -

Noterat:

– Karlskoga hade inga problem att säkra andraplatsen i tabellen efter att ha slagit tillbaka MODO med 4-0 på hemmaplan. BIK får därmed välja kvartsfinalmotståndare efter Timrå när det är dags för valen efter åttondelsfinalerna.

– MODO, som inte hade något att spela för och som gjorde säsongens sista match, hade innan dagens förlust tagit fyra raka segrar.

– Tim Juel vaktade buren i BIK. Han svarade för 28 räddningar och höll alltså nollan.

– Det blev inget mål av Karlskogas Henrik Björklund. Trots det så blev han vinnare av skytteligan med sina 26 fullträffar.

Almtuna - Väsby 2-3

Målskyttar Almtuna: Victor Aronsson, Anton Björkman

Målskyttar Väsby: Johannes Nilsson, Elliot Lorraine, William Worge Kreü

Noterat:

– Två lag som inte hade något att spela för i den sista omgången och då vann Väsby till slut med 3-2. Gästerna gjorde samtliga sina mål i mittperioden.

– Linus Ryttar vaktade buren för Väsby. Han motade 25 av 27 skott och noterade en räddningsprocent på 92,6 %.

– För Almtuna så väntar nu åttondelsfinal där man ställs mot rivalen Västerås. Matchserien drar igång på onsdag.

– För Väsby väntar Playout mot Kristianstad, en matchserie i bäst av fem där vinnaren blir kvar i HockeyAllsvenskan och där förlorararen hamnar i HockeyEttan. Matchandet, där Väsby har hemmafördel, inleds på tisdag.

Kristianstad - Västerås 1-4

Målskyttar Kristianstad: Kevin Wennström

Målskyttar Västerås: Fredrik Johansson, Marcus Bergman, William Wikman, Marcus Bergman

Noterat:

– Västerås plockade sjundeplatsen i tabellen tack vare segern mot Kristianstad. Det innebär att det blir en åttondelsfinal mot rivalen Almtuna och den matchserien inleds på onsdag i ABB Arena.

– För Kristianstad väntar Playout mot Väsby, en matchserie i bäst av fem där vinnaren blir kvar i HockeyAllsvenskan och där förlorararen hamnar i HockeyEttan. Matchandet inleds på tisdag.

– Matchen då? Kristianstad ledde med 1-0 efter första perioden, men Västerås vände på steken i mittperioden tack vare dubbla mål. William Wikman stängde sedan matchen med en 3-1-puck i slutet av den tredje perioden.

– Marcus Bergman hade en stor match för VIK. Han satte både 2-1 och 4-1, och spelade dessutom fram till 1-1.

Timrå - AIK 4-1

Målskyttar Timrå: Oliver Johansson 2, Jens Lööke, Jacob Olofsson

Målskyttar AIK: Dennis Fröland

Noterat:

– Förlusten för AIK innebär att man blir nia i tabellen och ställs mot Tingsryd i åttondelsfinal. Matchserien, som är bäst av tre och där Taif har hemmaplansfördel, inleds på onsdag.

– Timrå hade redan säkrat seriesegern sedan tidigare. Nu väntar en veckas vila inför kvartsfinalerna där Timrå får välja motstånd bland femman, sexan och vinnarna i åttondelsfinalerna.

– Matchen då? Timrå ledde med 1-0 efter två perioder och utökade sedan i tredje perioden.

– Timrå-junioren Oliver Johansson fick återigen ersätta Jonathan Dahlén i toppkedjan. I förra matchen gjorde han ett mål. Idag satte han två mål! Både 2-0 och 4-1.

– Jacob Johansson vaktade målet för Timrå. Han räddade 19 av 20 skott och noterade en räddningsprocent på 95,0 %.

Tingsryd - Västervik 2-3 (OT)

Målskyttar Tingsryd: Hannes Johansson, Jonatan Harju

Målskyttar Västervik: Kellen Jones 2, Joakim Hagelin

Noterat:

– Tingsryd övertidsföll mot Västervik, men en pinne räcker för att ta åttondeplatsen i tabellen vilket innebär att det blir hemmaplansfördel i åttondelsfinalen mot AIK. Matchserien, som är bäst av tre, startar på onsdag.

– Västervik tog två poäng och avancerade därmed till femteplatsen i tabellen. Smålänningarna blir ett av fyra valbara motståndare till kvartsfinalen. Topplagen väljer motstånd efter att åttondelsfinalerna är avgjorda.

– Kellen Jones är het i Västervik. Han satte dubbla mål mot Taif och har gjort fyra mål i de fyra senaste matcherna.

– Tingsryds Jonatan Harju fortsätter att göra mål. Forwarden satte en puck mot Västervik och har nu gjort mål i tre raka matcher (och nio mål på de tio senaste matcherna).

Mora - Björklöven 1-3

Målskyttar Mora: Lukas Wernblom

Målskyttar Björklöven: Olle Liss 2, Gustav Possler

Noterat:

– Björklöven säkrade tredjeplatsen i tabellen genom att slå tillbaka Mora med 3-1.

– Mora slutar sexa i tabellen. Dalalaget blir därmed ett av fyra valbara lag inför kvartsfinalerna. Valen av topplagen görs efter att åttondelsfinalerna är avgjorda.

– Björklöven avgjorde matchen i slutet av den andra perioden där Olle Liss sköt dubbla mål inom loppet av en minut. Det 3-0-övertaget släppte man sedan inte.

– Björklöven-forwarden Olle Liss har varit het efter sin avstängning. Han har gjort åtta poäng på de sju senaste matcherna.

Vita Hästen - Södertälje 1-4

Målskyttar Vita Hästen: Hunter Fejes

Målskyttar Södertälje: Nick Olesen, Hugo Gustafsson, Erik Ullman, Oskar Olausson

Noterat:

– Södertälje gjorde sitt jobb genom att slå tillbaka Vita Hästen, men slutar ändå fyra i tabellen eftersom Björklöven också vann sin match. SSK kommer därmed inte att få välja motstånd i kvartsfinalen, utan får laget som blir över efter att Timrå, Karlskoga och Björklöven gjort sina val.

– För Vita Hästen så är säsongen över. Laget slutade elva i tabellen.

– Matchen? SSK tog ledningen med 2-0 redan i den första perioden och spädde sedan på till 4-0 i den tredje perioden. Vita Hästen kom inte närmare än en 1-4-reducering av Hunter Fejes.

– Hugo Gustafsson skickade in ett mål för Södertälje och har gjort tre mål i de fyra senaste matcherna.

– Södertälje avslutade därmed HockeyAllsvenskan med att vinna fem av sex matcher.