Hemma
MODO
MODO
Borta
Västerås
VIK

Inför MODO Hockey - Västerås

19 februari 2021 14:30
Herr

Efter att ha tagit en poäng i Hovet mot AIK i onsdags är MODO Hockey nu åter på hemmaplan. I morgon väntar säsongens fjärde möte i grundserien med Västerås IK och MODO Hockeys huvudtränare Magnus Sundquist säger så här inför uppgiften som väntar: ”Vi känner till Västerås och vet vad de vill göra. Men det viktigaste är att vi har fokus på vårt och vad det primärt handlar om är att vi måste spela klokt och smart”.


Tighta och jämna matcher har det handlat om för MODO Hockey den senaste tiden i HockeyAllsvenskan. Sedan Magnus Sundquist klev in som huvudansvarig tränare har MODO Hockey spelat sex matcher - fyra av dem har varit oavgjorda efter tre perioders spel.

– Det här är en tight liga, så är det bara. Vi har spelat otroligt jämna fighter men samtidigt så känner jag också att vi framför allt i två av hemmamatcherna har bjudit på för mycket. Det är saker vi måste tvätta bort, säger Magnus Sundquist.

"Bryter man ned det är vi bra"

I onsdags mot AIK fick MODO Hockey med sig en poäng i bagaget hem till Örnsköldsvik efter att man hämtat upp tvåmålsunderläge till 4-4.

– Vi får tuffast tänkbara start på den matchen med fem tvåor i första perioden. Men vi spelar riktigt bra i boxen, vi har ändrat en del i den spelformen och det har slagit väl ut. AIK vinner skottstatistiken ganska klart i perioden men bryter man ned det, ser spelet fem mot fem så är vi bra och vi skapar i det offensiva spelet, säger Sundquist och fortsätter:

– I andra perioden kvitterar AIK till 1-1 och det är typen av mål som kan ske. Men sedan tycker jag att vi ger bort både tvåan och trean på grund av att vi tar dåliga optimistiska beslut. Det är någonting jag inte alls är nöjd med. Vi måste spela mer klokt och smart.

"Det är någonting som imponerar på mig"

Men MODO Hockey kom tillbaka in i matchen och hämtade upp underläge till poäng.

– Vi visar återigen moral och just det är någonting som imponerar på mig. Det är inte bara att vi hämtar upp till 4-4 utan därefter skapar vi också för att kunna avgöra. Nu blir det inte så och istället förlorar vi efter straffar. Det är blandade känslor efteråt men ser man till hur matchen gestaltade sig, samt att vi möter ett mycket formstarkt AIK, så är det starkt att ta poäng. Men självklart vill vi vinna matcher. Det kommer vi garanterat att göra också, men vi måste se till att tvätta bort det här med att ge bort mål, säger Sundquist.

"Var och en tar ansvar för sitt beslut"

Nu väntar Västerås IK. Tre gånger tidigare den här säsongen har MODO Hockey och Västerås IK drabbat samman. Synonymt med dessa tre matcher är att det har slutat med seger för hemmalaget. I slutet av november gjorde MODO Hockey en av säsongens bättre matcher och vann med 4-1. En dryg vecka senare vann Västerås med samma siffror och när de möttes för ganska exakt en vecka sedan blev Västerås segersiffror 4-2.

– Vi känner till Västerås och vet vad de vill göra. De har ett bra power play, många duktiga forwards men det viktigaste är att vi har fokus på vårt spel, att var och en tar ansvar för sina beslut, säger Sundquist som fortfarande inte varit med om någon seger hemma i Fjällräven Center.

– Det är dags att ta det nu. Vi vill verkligen vinna.

"Gäller att leva i nuet"

Tabellen tilldrar sig allt mer intresse när vi nu närmar oss slutdelen av grundserien. Självklart har också Sundquist koll på hur det ser ut.

– Jag hoppas att lagen runt omkring oss i tabellen ska förlora, säger Sundquist och skrattar innan han fortsätter:

– Vi vet om vårt utgångsläge och vad det handlar om nu är att se till att inte ge lagen bakom oss något hugg. Sedan är det en match i taget som gäller. Vi ska självklart försöka samla så många poäng som möjligt men det gäller att leva i nuet, inte titta framåt utan titta på aktuell match och prestation, vad man vill och hur vi utför det.

Läget i truppen?

– Jämfört med senast så är Tex Williamsson tillbaka i Oskarshamn eftersom de fortfarande väntar på sitt nyförvärv på målvaktssidan. I övrigt är läget som det var inför AIK-matchen, vi har inte några nya skador.

Matchen i morgon i Fjällräven Center har nedsläpp kl 17:30.