Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Västerås
VIK

Nolla av Matteus Ward - och två tajta matcher

15 februari 2021 21:30

Matteus Ward höll nollan när Mora vann mot Västervik - och i övrigt var tätt och jämnt när Almtuna och Södertälje vann mot MODO respektive Västerås.


MODO - Almtuna 1-2

Målskyttar MODO: Theodor Niederbach

Målskyttar Almtuna: Jesper Norbäck, Victor Aronsson

Noterat:

– Almtuna slog tillbaka MODO med 2-1 på bortaplan efter en grym debut av nyvärvade målvakten Alexander Sahlin. Keepern motade 29 av 30 skott och noterade en räddningsprocent på 96,7 %.

– Framåt så gjorde Jesper Norbäck 1-0 i powerplay i början av den andra perioden innan Victor Aronsson fyllde på till 2-0 mitten av den tredje perioden. MODO fick in en reducering av Theodor Niederbach, men kom inte närmare än så.

– Almtuna har tre segrar på de fyra senaste matcherna.

– MODO åkte på fjärde raka förlusten och har spelat sju raka matcher utan att ta någon trepoängare.

Södertälje - Västerås 3-2 (PS)

Målskyttar Södertälje: Nick Olesen, Anton Blomberg, Ludwig Blomstrand

Målskyttar Västerås: Filip Karlsson, Lukas Zetterberg

Noterat:

– Södertälje besegrade Västerås efter straffar i lördags och det blev samma visa i dagens returmöte. SSK ledde med 2-0 efter två perioder, men VIK kvitterade i slutakten där 2-2-pucken satt med knappa två minuter kvar att spela. Ludwig Blomstrand avgjorde sedan för SSK under straffläggningen.

– Anton Blomberg gjorde mål i lördags och gjorde mål idag igen.

– Fredrik Bergvik fick chansen i SSK-kassen och gjorde en bra match. Han motade 29 av 31 skott och noterade en räddningsprocent på 93,6 %.

– Västerås-förvärvet Alex Trivellato blev spelklar en halvtimme innan matchstart och registrerade en assist direkt i debuten när han var med och spelade fram till 2-2-målet.

– Södertälje plockade tredje raka segern medan Västerås åkte på andra raka nederlaget.

Västervik - Mora 0-4

Målskyttar Västervik: -

Målskyttar Mora: Isac Heens, Johan Persson, Oscar Eklind, Måns Carlsson

Noterat:

– Mora tog en solid bortaseger mot Västervik och segersiffrorna skrevs till 4-0. Matteus Ward vaktade Mora-buren och motade totalt 25 skott när han höll sin tredje nolla på drygt två veckor.

– Oscar Eklind fortsätter att göra mål. Forwarden skickade in 3-0-pucken och har nu gjort sju mål på de åtta senaste matcherna.

– Johan Persson sköt 2-0 i mittperioden och gjorde därmed sitt 20:e mål för säsongen. Han är den fjärde spelaren den här säsongen att spräcka den målplatån (efter Henrik Björklund, Anton Svensson och Jonathan Dahlén).

– Mora blev därmed ett vinnande lag igen efter två raka förluster. Laget har vunnit sju av de nio senaste kamperna.

– Västervik hade poäng i sex raka matcher, varav fem vinster, innan dagens förlust.