Hemma
MODO
MODO
Borta
Västerås
VIK

Björn Hellkvist inför fredagens hemmamatch

13 februari 2020 15:15
Björn Hellkvist sammanbiten i MODO-båset
Herr

MODO Hockey laddar om för ny hemmamatch och den på fredag kväll när Västerås gästar Fjällräven Center. "Vi ser fram emot matchen och vill visa vilka vi är och hur bra vi är, för oss själva och inte för någon annan", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från förlust i länsderbyt mot Timrå där 2-0-ledning tidigt i den första perioden slutade med förlust med 2-3. Adam Tambellini och Patrik Karlkvist blev målskyttarna för MODO i matchen.

– Vi möter ett jättebra Timrå som flyttar pucken med hög kvalité över stora ytor. Trots det löser vi den uppgiften bra, men det vi däremot inte gör är att vinna kampsituationerna och då vinner vi inga hockeymatcher oavsett vad man än gör där ute på isen, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel och konstaterar:

– Vi har åkt av oss tankar och frustration på dagens träning och där efter haft ett bra snack som dock stannar innanför väggarna i omklädningsrummet. Timrå gjorde det bra och parkerade bussen i den tredje perioden, men samtidigt låter vi den stå där. Står det en bussjävel ivägen så får man flytta på den, men det gjorde vi inte.

Hockeyfredag väntar mot Västerås

Nu väntar säsongens fjärde och sista möte mot Västerås och det när laget från gurkstaden gästar Örnsköldsvik för nedsläpp 19:00 fredagen den 14 februari. Det är Hockeyfredag i Fjällräven Center som öppnar redan 16:00 för AW-priser på mat och dryck innan Efterfest sker med livemusik i entréhallen direkt efter slutsignalen.

Säsongens tre tidigare möten mellan MODO Hockey och Västerås har slutat med två segrar för MODO och en seger för Västerås. Det återstår nu endast sju matcher för MODO Hockey i HockeyAllsvenskan 2019/2020 där tre av dessa matcher spelas på hemmaplan.

– Vi får chansen att direkt ta revansch på oss själva, inte mycket mer än så egentligen. Poängen som tas nu är lika mycket värda som alla poäng även om det kanske är mer kittlande just nu att gå till jobbet, kommenterar Hellkvist och avslutar:

– Vi har haft rätt udda matcher mot Västerås tidigare under säsongen där alla haft sin egen karaktär. Men vi tittar på var vi är i vår process och var de är i sin process och tar det därifrån.

Till MODO Channel för fler intervjuer inför matchen

Läget i MODO Hockey

Samma lag som i den senaste matchen är förväntat där Joakim Hagelin, Mattias Norlinder och Tommy Enström i sådana fall missar matchen. Adam Tambellini klev av torsdagens träning och är osäker för spel. Backen Linus Nässén ansluter till laget på fredag.

Biljetter till fredagens hemmamatch på modo.ebiljett.nu