Seger i genrepet hemma i ABB Arena Nord
Publicerad: 2022-09-16
Det blev en jämn tillställningen där matchen togs till overtime och straffar. Väl där avgjorde Alexander Lunsjö.

Västerås IK–Västerviks IK 3–2 (1–0, 1–2, 0–0, 0–0, 1–0)

Västerås tog snabbt ledningen i matchen genom en förlupen puck som Jesper Kokkonen snappade upp strax innanför offensiv blå. Några snabba skär, ett distinkt avslut, och Emil Kruse i gästernas kasse fick kapitulera.

Stundtals under den första perioden visade hemmalaget gott gry i offensiven. Bland annat fick man till ett riktigt långt spel i offensiv zon där Västervik knäade ordentligt. Tyvärr inget mål trots den enorma press man satte upp vid detta tillfälle med flera goda avslut.

Även Västervik vaskade fram några hyggligt farliga lägen i perioden men spelmässigt var det hemmalaget som ägde mest puck och skapade mest.

Till den andra perioden kom gästande Västervik ut med mer fart och intensitet. Något som till slut gav utdelning då Troy Loggins höll sig framme framför Västerås mål och kunde peta in kvitteringen till 1-1. Bara knappa minuten senare stod Isac Skedung för ett nytt ledningsmål fint framspelad av Anton Svensson.

Men det var fortsatt Västervik som hade mest energi i den andra perioden och genom spel i powerplay kunde man än en gång kvittera. Målskytt denna gång Marcus Vela. Perioden på poäng till gästande Västervik så 2-2 var tämligen rättvist.

Västerås kom tillbaka spelmässigt i den tredje perioden och borde, sett till chanser som skapades, återtagit ledningen. Det gick dessvärre inte beroende på en för kvällen väldigt inspirerad Emil Kruse i gästerna mål. Den avslutande perioden slutade mållös trots flera chanser i spel med en man mer på isen för båda lagen.

Matchen togs till förlägning där Västerås var närmast att avgöra. Alexander Lindelöf skickade en riktig rökare klockrent i överliggaren i spel fyra mot tre.

Straffar fick avgöra matchen. Där blev Alexander Lunsjö tungan på vågen och genom sitt straffmål kunde Västerås lägga ännu en seger till denna försäsong.