Första nyförvärvet till säsongen 19/20 är klart.

22 mars 2019 14:00

Vi säger välkommen till Daniel Öhrn, som har skrivit på för två år med Västerås IK.

-Känns bra att ha klart med ett så starkt nyförvärv redan nu. Daniel kommer att få en viktig roll hos oss nästa säsong, säger sportchef Patrik Zetterberg.


En fantastisk säsong tog slut i onsdags kväll. Jobbet med nästa har såklart pågått länge för Patrik Zetterberg, och i dag kan vi presentera ett första nyförvärv till Västerås IK.

Centern Daniel Öhrn ansluter från Tingsryd, där han denna säsong gjorde 31 poäng på 50 matcher (tvåa i lagets interna poängliga).

-Daniel är en spelare vi hade koll på redan inför den här säsongen. En solid center. Duktig tekare, bra över hela banan och kan göra mycket poäng, säger Patrik Zetterberg.

-Han har också en bra karaktär. Han vill framåt och ställer krav på sin omgivning. Passar perfekt in i det sättet vi jobbar på.

Daniel Öhrn har skrivit på för två år med Gulsvart, och Patrik Zetterberg är nöjd med sitt första nyförvärv:

-Någonstans räknar jag ju med att det är några spelare vi inte får behålla. Därför känns det bra att ha klart med ett så starkt nyförvärv redan nu. -Daniel kommer att få en viktig roll hos oss nästa säsong. Han håller redan nu hög klass på den här nivån och kan utvecklas ännu mer.

Välkommen till VIK, Daniel Öhrn!

-Tack! Det här känns jättebra. Har haft ett bra snack med Paananen och "Zäta". VIK är en klubb på väg framåt och rätt steg för mig att ta i min utveckling, säger Öhrn och fortsätter.

-Jag känner att det finns en riktig ”Vi-känsla” i klubben som jag ser fram emot att få uppleva själv. Publiken känns väldigt stöttande och man märker hur mycket de brinner för VIK.

Beskriv dig själv som spelare?

-En hårt jobbande och ganska så kreativ center. Jag kommer att ge allt för laget och försöka bidra både offensivt och defensivt.