Inför Karlskrona-VIK

2 oktober 2019 12:35

Med två raka segrar i bagaget har Västerås IK åkt söderut. I kväll väntar Karlskrona på bortaplan.


Till kvällens match i NKT Arena kommer VIK med två raka segrar, mot Mora och Södertälje. För Karlskrona är det tvärtom. Efter en bra inledning med två segrar på de tre första matcherna har KHK nu två raka förluster.

Redan vid lunchtid i går (tisdag) rullade bussen från Rocklunda ner mot Karlskrona, där uppladdningen började. Laget har precis ätit lunch när vi når assisterande tränare Lars Ivarsson på telefon.

  • Hur ser en dag fram till match ut när ni är på plats redan från morgonen?

-Vi går upp vid 07.30-08.00 och äter en bra frukost. Bussen hämtar oss från hotellet vid nio och sedan har vi en träning i arenan klockan 10.00. Vi kör ungefär 30 minuter för att få i gång kropparna efter resan. Sen buss tillbaka till hotellet och lunch vid tolv. Nu blir det egen tid och vila fram till bussen tar oss till arenan strax före 17.00.

  • Nycklar för att ta tre poäng mot Karlskrona?

-Nycklar i dag är ödmjukheten, det är viktigt som tusan. Vi vet om efter senaste matchen att vi behöver ligga på den arbetsinsatsen i varje match för att vinna. Kontinuitet i spelet är också viktigt, att vi gör enkla saker i spelet och följer det vi har pratat om.

  • Hur viktigt har det varit för laget och självförtroendet att få två raka segrar?

-Det är klart det är viktigt. Vi får mer arbetsro och en bekräftelse för oss alla att när vi gör det vi ska på isen är vi starka. Då tar vi segrar.

  • Några ändringar i laget från i måndags?

-Vi har samma matchtrupp. Exakt hur vi ställer upp släpper vi som vanligt två timmar innan match.