Skadeuppdatering | Blake Speers
Publicerad: 2022-11-09
Information.

Blake Speers tillskrivs skadelistan. Centern har en handskada som åtgärdades med ett mindre ingrepp under måndagen och som håller honom utanför spel i 4-6 veckor.

Därmed är två av våra centrar, Speers (4-6 veckor) tillsammans med Mikael Frycklund (två veckor) på skadelistan.

— Speers skada är ytterligare ett avbräck för oss. Det förändrar dock inte faktum att vi fokuserar på att göra allt för att ta tre poäng hemma mot Karlskoga på fredag, säger sportchefen Patrik Zetterberg.

— Det betyder även att våra tillgängliga centrar och spelarna som ersätter Frycklund och Speers har en möjlighet till mer istid och större roller. Likväl som det är ett arbete att hitta ersättare och nyförvärv behöver vi jobba för att få ut den bästa hockeyn vi kan av våra nuvarande spelare. Vi tror stenhårt på den trupp vi kontrakterade från start av säsongen och behöver få de spelarna att få ut mesta möjliga av sitt spel. Vi har 23 spelare på kontrakt och är fullt kapabla att vinna matcher i Hockeyallsvenskan även med två av dem på skadelistan.

Sportchefen fortsätter:

— Som jag nämnde redan i samband med Frycklunds skada befinner vi oss sedan en längre tid tillbaka på marknaden och ser nu över i synnerhet möjligheten att addera in något på centersidan. Att Speers är borta i upp till sex veckor ökar förstås ytterligare behovet av att utöka truppen. Vi jobbar oavbrutet på det och ser som jag sagt tidigare över spelare i alla typer av kategorier. Utomlands, SHL-lån, division 1-lån, möjliga öppningar i vår egen liga och så vidare.

Kevin Johansson