Marcus Bergman förlänger för säsongen 17/18

4 augusti 2017 15:00

Idag skrev Marcus Bergman på ett nytt kontrakt med VIK Hockey för säsongen 17/18. Vi har pratat med Patrik Zetterberg om värvningen och truppbygget generellt.


Marcus Bergman skrev på det nya kontraktet under fredagen, hur har diskussionen varit mellan dig och Marcus under sommaren?

– Vi har haft en dialog sen efter förra säsongen med honom, det som var sagt under sommaren var att han har väntat på tid för röntgen och efter det en operationstid. Så det vi sa var att när Marcus var opererad och tillräckligt hel så skulle han börja träna med oss. Vi kunde inte signa med Marcus i somras med den lilla budget vi hade, inte när vi inte visste när han skulle bli spelklar. Utan vi tänkte att han skulle bli aktuell under hösten framåt oktober-november. Då hade vi förhoppningen att vi skulle kunna signa honom om vi hade fått in lite mer kapital. Sen blev det tidigarelagt när Marcus kom för cirka två veckor sen och hade fått besked om att en operation inte var nödvändig nu. Läkaren hade sagt att han kan spela och ta operationen efter säsongen. Det för att ha rehaben under sommaren inför nästa säsong. Då var vi dock i läget att vår plånbok var helt tom, jag hade använt de pengar jag hade för att bygga den bästa möjliga trupp jag kunde. Det var något Marcus var medveten om också.

Det löste sig väldigt bra ändå?

Ja, vi tog ett snack, jag, Mats Brokvist och styrelsen för att se vad vi kunde göra. Vi lade ut några krokar med de kontakter vi hade och förklarade läget, utifrån det så har vi fått en ekonomisk hjälp. Det tack vare ett enormt engagemang från olika partners och VIK Support som har varit helt fantastiskt. Det är vi otroligt tacksamma för, det är det som gjorde det här möjligt. Nu är vi i hamn och det känns jättekul.

Vad tillför Marcus Bergman till det här truppbygget?

– Marcus är en spelartyp vi kanske saknade litegrann innan i truppbygget. En hårt arbetande skridskostark forward. Det finns även en större offensiv uppsida i honom än vad han kanske fick visa förra året. Så det är den sista pusselbiten på forwardsidan som föll mycket väl ut.

Innebär det här att du nu känner dig färdig med truppbygget inför säsongen?

– På forwardsidan är vi absolut klara för tillfället. Sen har jag ju sju backar under kontrakt. I den bästa av världar så hade vi velat haft en åttonde back för att skapa både bredd och för att inte vara skadekänsliga. Men nu har vi haft med en juniorback, Marcus Johansson, på träningarna som gjort det jättebra. Det finns fler backar på tur i J20, men det är många som behöver stor istid i J20 för att anpassas in i seniorhockeyn. Som läget är ekonomiskt så är nog truppen klar för tillfället, om inget oförutsett händer. Men om möjligheten finns så är det väl en back som jag tittar på framöver.