VIK Hockey förlänger med Alexander Lindelöf

16 maj 2018 15:10

VIK Hockey har förlängt med den 21-årige backen Alexander Lindelöf. Den egna produkten Lindelöf har skrivit på för ett år till i den gulsvarta tröjan. Alexander stod under den gångna säsongen för 26 poäng och +20 i plus-/minusstatistiken.


Sportchef Patrik Zetterberg kommenterar:
- Det ska bli kul att jobba vidare med "Alex". En spännande spelare med stor utvecklingspotential. Han har ett otroligt bra spelsinne, är en bra passningsspelare och har bra blick för spelet.
- Jag tror hockeyn i Hockeyallsvenskan passar honom bättre än den i Hockeyettan, som är lite fladdrig och flängig. Alex har under säsongen som gått lärt sig mer att värdera spelet, när man kan spela enkelt och vara kyligare med pucken. Det är de delarna vi ser att vi ska fortsätta jobba med. Att det enkla kan vara det bästa, man behöver inte alltid leta ett avgörande alternativ, vi ska även jobba lite med explosivitet och snabbare fötter. Samtidigt är det kul med spelare som vill ha mycket puck och inte blir stressade av det. Han är väldigt bekväm med puck och det ska vi byggare vidare på. Alex har också ett bra skott som jag skulle vilja få till ännu mer med nästa år, få fram det än mer i matchsituationer.