Falu IF blev för svåra på bortaplan
Publicerad: 2023-01-14
Damlaget föll tungt i lördagens bortamatch i Falun.

Serietvåan Falu IF stod för motståndet under lördagskvällen och blev en tuff uppgift för gulsvart.

Den första perioden var en målsnål historia där endast hemmalagets måltjuv Margot Desvinges hittade rätt. Falu IF fick iväg hela 18 skott på mål medan Västerås hade svårare att komma till avslut med endast tre skott framåt.

Matchen skulle sedan avgöras i den andra perioden då hemmalaget gick upp till en 5-0 ledning och punkterade tillställningen.

Den sista perioden blev mållös och Västerås fick vända hem helt utan poäng denna kväll.

Huvudtränare Evelina Husar efter matchen:

-Falun vinner rättvist idag och spelar tidvis väldigt bra hockey. Deras bästa spelare är svåra att försvara sig mot och vi hinner inte riktigt med i tanken idag. Det var en tuff match men tjejerna kämpar sig igenom 60 min och i perioder gör vi det bra. Lotta gör ännu en bra match i målet och Lovisa Engström, Julia Saarenketo och Saga Borén sticker ut lite extra hos oss idag. Kul också att det gick bra för Wilma Nurmi som gjorde comeback i div 1 efter skada. Nu hoppas vi på storpublik för att heja fram laget till vinst mot Mora IK i nästa veckas hemmamatch!

FIF-VIK 5-0 (1-0, 4-0, 0-0)

Skott: 39-31