SHL-forward till Västerås IK
Publicerad: 2023-01-16
VIK-TV
Niklas Johansson har gjort sin första rekrytering sen tillträdandet som sportchef. Skellefteåtalangen Simon Robertsson, med 0.44 PPG i SHL nuvarande säsong, förstärker Västerås IK.

Västerås IK:s nye sportchef Niklas Johansson har gjort sitt första drag på spelarmarknaden. Första förstärkningen kommer från tabelltvåan i SHL, Skellefteå AIK. 19-årige JVM-forwarden Simon Robertsson har tecknat ett låneavtal säsongen ut.

Robertsson har en stark säsong som sistaårsjunior i SHL-topplaget bakom sig. Med 5+2=7 poäng på 16 matcher har han ett PPG (poängsnitt) på 0.44 poäng per match. Med det är han femte bästa junior i hela SHL (trea om vi ser till spelare som gjort fler än två matcher). Sett till mål per match är det ännu bättre, där är Simon Robertsson SHL:s bästa junior hittills under säsongen.

De siffrorna har han dessutom presterat med blygsamma 8 minuter och 32 sekunder i time on ice (snittad istid per match).

Nu är den St Louis Blues-draftade forwarden klar för Västerås IK. — En fantastisk karaktär. Otroligt vältränad, ger allt för laget och har en bra offensiv. Bra skott, bra på exempelvis straffar. Han kommer tillföra mycket energi till gruppen, säger Niklas Johansson.

Robertsson är tänkt för en offensiv roll. — Jag ser honom högre upp i hierarkin och ser gärna att han används där. Men tränarna tar det avgörande beslutet.

Simon Robertsson är son till tidigare VIK-tränaren Bert Robertsson. NJ känner både far och son. — Så är det självklart. De är ganska lika som personer, fantastiska människor.

När ansluter han till laget? — Vi tittar på flygresor nu. Förhoppningsvis kommer han hit till Västerås i morgon, sen får vi se hur vi väljer att använda honom redan på onsdag.

Gäller lånet säsongen ut? — Ja. Om inget oförutsett händer så gäller det hela säsongen.

Se mer i VIK-TV här ovanför.

Värvningen presenteras av Hyresmaskiner. Läs mer om oss här!

Jimmy Gerdin