Makalös vändning gav tre sköna poäng!

20 november 2019 22:00

Alexander Lunsjö tvåmålsskytt


Kristianstad - Västerås 4-8 (3-0, 0-4, 1-4)

Första perioden

Västerås öppnade hyggligt och vaskade fram en riktigt bra målchans där Kelsey Tessier var nära att ge laget en tidig ledning. Det blev dock hemmalaget Kristianstad som tog ledningen. En vunnen puck djupt ned i Västerås zon, ett inspel i slottet, där Kristianstads back Amil Krupic kom i ett perfekt läge för avslut. Tid 5:40.

Västerås försökte sätta lite offensivt tryck direkt men hamnade i egen zon där Kristianstad kunde vinna puck och spela in den framför Emil Kruse i Västerås kasse. Pucken studsade till och hamnade på bladet på Kristianstads Daniel Andersson som kunde fösa in den fram till 2-0. Tid 6:37.

Västerås kämpade på och fick visst tryck i anfallzonen utan att för den skull få till några riktigt bra avslut. Närmast var återigen Kelsey Tessier som på nära håll var nära att vispa in pucken under Kristianstads målvakt Antti Lehtonen. Istället för en reducering kom istället ännu ett mål för hemmalaget. En puckvinst i Västerås zon och ett backskott. Pucken blev liggande framför Emil Kruse i Västerås kasse och vips höll sig Anton Heikkinen framme och lyfte in pucken fram till 3-0.

Västerås fick chans till spel fem mot fyra när Amil Krupic fick sätta sig på botbänken för en tripping. En god möjlighet öppnade sig för Västerås att komma till en viktig reducering. Av detta blev platt och intet. Man fick inte riktigt till de nödvändiga vassa avsluten.

Perioden avslutades med spel fem mot fyra för Kristianstad men Västerås kunde hålla undan fram till periodpausen utan större besvär. Skott: 6-7

Andra perioden

Den andra perioden fick ett helt nytt scenario. Det var Västerås som kom ut, tog tag i spelet, och dominerade i nitton av periodens tjugo minuter. Kristianstad fick bara till enstaka anfall och deras målchanser kunde räknas i ental.

Västerås, å sin sida, öste på med avslut som antingen ven utanför Kristianstads kasse, eller, hamnade i nät. Trots många fina räddningar från hemmamålvakten Antti Lehtonen tvingades han släppa in fyra puckar bakom sig.

1-3 gjordes av Alexander Lunsjö efter fint förarbete av Kenny Källström. Tid 25:11

2-3 petade Marcus Bergman in efter ett rejält tryck mot Kristianstads kasse.Tid 32:06

3-3 fick Sebastian Benker äran att göra. Nu i powerplay. Rejält tryck mot Kristianstads mål och Benker snappade upp en lös puck och som skickades i mål. Tid 33:25

4-3 gjordes av Erik De la Rose efter mycket fint förarbete av Sebastian Benker. Tid 38:13

En total scenförändrig från period ett där Kristianstad fick härlig energi av sina tre mål och såg ut att gå mot en trepoängare. Skott: 3-17

Tredje perioden

Hur skulle då den tredje perioden gestalta sig. Ett Västerås med minnen av tappade matcher i slutperioden mot ett Kristianstad som var tvunga att hitta tillbaka offensivt. Svaret blev att gästande Västerås fortsatt förde matchen i den tredje perioden. Viktor Hertzberg stod för en fin prestation då han kyligt höll i pucken, inväntade Jimmie Jansson. I exakt rätt ögonblick fick Jimmie pucken och kunde åka in i slottet och pricka in 5-3. Tid 43:52.

Strax efter powerbreak var det Västerås back Alexander Yuonan som hade hade ögonen med sig. En sargduell vid egen blå linje vanns och Yuonan såg hur Alexander Lunsjö åkt sig fri mellan Kristianstads backar. En perfekt passning senare kunde Lunsjö åka fram och iskallt lägga in 6-3.

Kristianstad hade oerhört svårt att etablera något som helst spel i Västerås zon. Det var snarare bud på ett sjunde mål för Västerås än en reducering för hemmalaget. Med fem minuter kvar begärde Kristianstad timeout och chansade att spela med sex man mot fem på isen. Knappa minuten senare lyckades man skicka in reduceringen fram till 4-6 och visst hopp tändes. Tid 55:37. Bara två minuter senare kom det mål som definitivt stängde matchen till Västerås fördel. Egen spelare i Kristianstad lyckades skicka puck i eget mål från mittzonen! Västerås Isac Skedung krediterades för målet. Tid 57:25.

Lite kuriosa. Detta var det andra målet som Isac Skedung fått till skänks denna säsong. Minns 1-0 hemma mot Mora där pucken gick via Moraspelare in i eget mål. En måltjuv är på rätt ställe, helt enkelt!

Matchens läckraste mål kom när Västerås utökade till 8-4. Sebastian Benker tog in pucken i anfallsszon. Släppte till Kelsey Tessier. Tessier i sin tur smekte iväg en passning fram till Viktor Hertzberg som iskallt petade in pucken mellan benen på Kristianstads målvakt. Tid 57:41 Skott: 13-7

Summering:

Detta var en match som kunde slutat riktigt illa för Västerås. När Kristianstad stänkte in 3-0 fanns det egentligen inget, absolut inget, som pekade på en upphämtning. Hemmalaget Kristianstad fick närmast full valuta på sina avslut med Västerås såg lite trubbiga ut offensivt. Men under över alla under! I den andra perioden kom Västerås ut och spelade på ett sätt som gav vibbar från föregående säsong. Man ägde spelet närmast totalt och körde över sina motståndare genom att pricka in fyra raka mål. När man dessutom spädde på ledningen till 5-3 i början av den tredje var Kristianstad nere på nio i räkning. Efter sitt sjätte mål för kvällen spelade Västerås av matchen förtjänstfullt och kunde till slut bärga en välbehövlig seger med hela 8-4.