Spelarnyheter i juniortrupperna
Publicerad: 2022-05-11
Tre spelare lämnar Västerås juniorverksamhet och två nya ansluter.

Efter den snöpliga förlusten i åttondelsfinalen mot Luleå så har bygget inför den kommande säsongen kommit igång. Vi har tackat av alla spelare födda 2002 som ska ut i den stora vida världen förutom Filip Wiberg och David Göransson som representerar VIK i A-laget den kommande säsongen vilket även Ian Blomquist gör. Utöver dessa så lämnar även tre juniorer födda 2003 föreningen.

Spelare som lämnar juniorverksamheten är:

  • Johan Ström
  • Johan Norberg
  • Linus Jacobsson
  • Gustaf Lagerlöf
  • David Göransson
  • Karl Persman
  • Alexander Dahlberg
  • Filip Wiberg
  • Gustav Norén
  • Hugo Frylén

Vi önskar killarna ett stort lycka till i sitt fortsatta hockeyliv!

Två spelare ansluter

Vi kan med glädje presentera våra två första nyförvärv inför säsongen 2022-2023. Det rör sig om Olle Fagerström från Örebro HKs juniorverksamhet samt den Ungerske backen Zétény Hadobás från den Ungerska klubben DVTK Jegesmedvék. De är båda födda 2003, Olle är högerfattad och Zétény vänsterskytt

Olle Fagerström

Olle som spelar forward är ursprungligen från Norrtälje, nordöst om Stockholm och påbörjade sin karriär i staden. I slutet av ungdomsåren så flyttade Olle till Uppsala för att spela med Almtuna IS och slutade på en fjärdeplats i U16 SM 2018-2019. Till hockeygymnasiet så flyttade Olle till Örebro för att gå på deras hockeygymnasium. Där spelade han 112 matcher och svarade för 76 poäng och vann en bronsmedalj från vårens juniorslutspel.

Här kan du läsa mer om Olle.

Varmt välkommen Olle!

Zétény Hadobás

Från Ungern hämtar vi in Zétény Hadobás som är en back som spelar ordentligt, värderar och väljer på ett bra sätt. Han har många egenskaper som juniorverksamheten kommer må bra av samt att vi kan hjälpa honom i hans utveckling framåt och uppåt. Zétény kommer från Budapest som är huvudstad i Ungern där han började med ishockey i klubben MAC Budapest Jégkorong Akadémia som är en ungdomsförening. Hadobás har tidigare spelat i Sverige, det gjorde han under två säsonger med Arlanda Wings i den östra J18 Elit-serien. Den senaste säsongen har Zétény spenderat i hemlandet och representerat DVTK Jegesmedvék i Erste liga som är en liga med Ungerska och Rumänska lag. Hadobás har representerat de olika juniorlandslagen från U16 och testade på spel under säsongen med det Ungerska U25-landslaget.

Här kan du läsa mer om Zétény.

Meleg fogadtatás Zétény!

Wictor Malmlöv