Förändringar i ledarstaben kring A-laget.

29 mars 2017 13:00

Ny stab leder laget mot Visby/Roma


Klubben har beslutat att ge Tony Zabel ledigt resten av säsongen - och då har Christer Olsson valt att bryta sitt kontrakt.

J20-Superelittränaren Thomas Paananen blir en av två tränare som leder laget resten av säsongen.

Efter tre omgångar av kvalserien till Hockeyallsvenskan har VIK Hockey fem poäng inspelade och ligger på en tredjeplats.

För att få ut bästa möjliga resultat av de sju kommande matcherna väljer nu klubben att göra förändringar i ledarstaben.

Tony Zabel fick under onsdagen beskedet att han får ledigt resten av säsongen.

- Vi har fått signaler som gjort att vi har tagit det här beslutet. Vi tror helt enkelt att det är det bästa för laget just nu, säger klubbens ordförande Mattias Jonson.

När lagets huvudtränare Christer Olsson fick beskedet att Zabel får ledigt resten av säsongen valde han att säga upp sitt kontrakt.

- Tråkigt. Vi ville att Christer skulle vara kvar och leda laget ihop med Paananen. Men Christer ville inte köra vidare utan Tony, säger Mattias Jonson.

J20-Superelittränaren Thomas Paananen blir nu alltså en av två tränare som leder laget resten av säsongen.

- Paananen har jobbat nära A-laget hela säsongen i ett tajt samarbete med Olsson och Zabel. Han kan laget bra och har en personlighet och ledarstil som vi känner att laget behöver just nu, säger Mattias Jonson.

Thomas Paananen kommer att få med sig en till tränare i båset. Förhandlingar pågår.

VIK HOCKEY

Mattias Jonson
Ordförande