Storförlust hemma mot Vita Hästen
Publicerad: 2020-10-26
Lukas Zetterberg öppnade målskyttet i matchen

Västerås - Vita Hästen 2-7 (1-2,0-0,1-5)

Västerås inledde på ett lovande sätt genom att omedelbart sätta tryck mot Vita Hästens kasse. Det tog endast dryga tre minuter innan Rasmus Asplund lyckades bryta ett uppspel i Hästens egen försvarszon. Snabbt skickade han över trissan till August Tornberg som i sin tur skickade tillbaka pucken, tvärs igenom slottet, till Lukas Zetterberg. Lukas Zetterberg kunde prickskjuta in 1-0 närmast i öppen målbur. Tid 03:40.

Stärkta av sitt ledningsmål gick Västerås fortsatt framåt för att kunna trycka in ännu ett mål. Hästen försvarade sig dock förtjänstfullt och svarade med några vassa omställningar. Första utvisningen i matchen drabbade William Wikman i Västerås(tripping, 10:01) och Vita Hästen fick chans till att kvittera i matchen. Västerås boxplay stod upp på ett bra sätt och tillät inte Hästen att skapa några riktigt heta chanser.

Men Vita Hästen skulle få nästa mål i matchen. Västerås misslyckades med att pincha mot pucken i anfallszon och Hästen kunde lyfta ut. Christopher Fish drev in i anfallszon på vänsterkanten, måttade för att avslut, men missade helt. Pucken gled istället, mycket påpassligt, fram till Hästens Simon Holmström som från nära håll enkelt kunde överlista Jesper Myrenberg i hemmamålet. Tid 13:48.

Nämnde Fish drog senare på sig en utvising(Late hit,16:16) och Västerås fick powerplay. Ett powerplay som slutade med mål, i baken! Hästens Marcus Fagerudd vann en puckduell vid högra sargenkanten i egen zon och lyfte pucken i en hög lyra fram till Topi Nättinen som tjuvat ett par meter. Nättinen kunde sedan åka fram och mycket elegant skicka in 2-1 till sitt Vita Hästen. Tid:17:40.

Västerås förde spelet och vann skottstatistiken. Vita Hästen gjorde två mål på tre avslut! Skott: 10-3

Den andra perioden i kvällens match blev en tämligen avslagen historia. Gästande Vita Hästen fortsatte spela klokt och enkelt. Städade bort pucken ur egen zon och gick på attack när rätt lägen dök upp. Västerås hade svårt, perioden igenom, att överhuvudtaget hitta ett spel i fem mot fem som genererade avslut och målchanser. Skott: 5-4

I den tredje perioden "gick ketchupflaskan i topp" som en känd tränare en gång uttryckte det. Och det var gästande Vita Hästen som fick fira mål, tre gånger om. Inom loppet av fyra minuter kunde Vita Hästen väldigt enkelt skicka in 1-3(Marcus Fagerudd,44:31), 1-4(Arvid Degerstedt,45:08) och 1-5(Filip Cruseman,48:27). Alla målen följde samma enkla mönster. Spel till back som skickade ned pucken mot Västerås kasse. Hästenspelare stod framför och skymde eller styrde puckarna förbi en chanslös Jepser Myrenberg.

Västerås tröstmålade genom Jimmie Jansson fram till 2-5 i spel fem mot fyra och snyggade därmed till siffrorna en aning. Tid 52:10.

Men det skulle bli än värre. Mycket värre, för hemmalaget denna afton. Vita Hästen gjorde 2-6 i powerplay genom Filip Cruseman. Tid 54:54. Knappa minuten senare kom 2-7 då Vita Hästen lekte sig fram till ett avslut genom Marcus Sörenssen. Tid: 55:55. Efter dessa kallduschar fortsatte Vita Hästen att leka sig fram till flera farliga målchanser som kunde resulterat. Skott: 3-13

Skott totalt: 18-20

Summering

En riktigt bra inledning som kröntes med ett oerhört vackert mål av Lukas Zetterberg. Den första perioden var spelmässigt okey första tio minuterna men sedan tog det stopp. Västerås blev retfullt enkelt utmanövrerade av ett Vita Hästen som kom till spel med tre(!) femmor pga sjukdom och skador. En sorglig insats på hemmaplan av Västerås som nu har en hel del att fundera över inför nästa match.