Segrar mot Södertälje och Leksand

15 augusti 2022 12:15

Västerås J20 inledde årets säsong med två segrar i helgens träningsmatcher. Borta mot Södertälje skrevs segersiffrorna till 4-2 (2-1, 1-1, 1-0) och hemma mot Leksand vann VIK med 5-3 (1-1, 1-3, 3-0). Coach Jonathan Thorsell var tämligen nöjd med helgens insatser.


-Ja det var ju en trevlig helg med två vinster, även om det böljade lite spelmässigt. Det var två ganska snarlika matchbilder. Inledningen mot Södertälje var riktigt bra, där pucken ibland gick som på ett snöre. Sedan blev vi lite omständliga och tappade kommandot, framför allt i andra. Vi pratade mycket om att det viktigaste var att vi visade karaktär och inställning, vilket vi verkligen gjorde i sista perioden. Kul också att vi gjorde mål i powerplay. Sammantaget tycker jag att helheten gav en bra känsla, kommenterade Jonathan bortasegern mot Södertälje.

-Hemma mot Leksand ville vi följa upp de positiva bitarna med laginsatsen och inställningen från Södertälje. Men till skillnad från den matchen så blev vi inledningsvis lite stressade med pucken, spelade hafsigt och satte varandra i svåra situationer. Vi fick ingen lugn med pucken. Men återigen spelade vi upp oss och byggde upp ett spel. Tyckte det blev en helt okej första period ändå till sist, där vi vågade utmana oss själva på ett bättre sätt. Men i andra fuskade och tjuvade vi lite för mycket och Leksand fick energi och tog över när vi spelade en och en, vilket kostade några mål. Men återigen kom vi tillbaka till vår moral i tredje då vi verkligen skapade energi och spelade som ett lag, vilket vände matchen. Kul också för Lucas i målet att få vinna sin första match. Sammanfattningsvis summerar vi känslan att vi avslutade matcherna riktigt bra tack vare att vi jobbade hårt tillsammans. Och det är ju skönt att vinna hockeymatcher när man visar en bra karaktär. Nu får vi jobba vidare med övriga pusselbitar, kommenterade Jonathan Leksandsmatchen och helgen i stort.

Målskyttar Södertälje–VIK

0-1 Alfred Aalto assisterad av Marcus Lindström och Olle Fägerström

0-2 Casper Nässén assisterad av Sebastian Ehrencrona

1-3 Sebastian Ehrencrona straff

2-4 Gustaf Kangas assisterad av Hugo Lejon och Karl Andersson

Målskyttar VIK–Leksand

1-0 Lucas Lidström assisterad av Oscar Gustavsson och Hugo Mivell

2-1 Alfred Aalto assisterad Willhelm Gullhav och Olle Fägerström

3-3 Casper Nässén assisterad av Hugo Lejon och Zétény Hadobás

4-3 Hugo Lejon assisterad av Hugo Mivell

5-3 Einar Näslund utan assist