VIK lånar back från Frölunda

3 april 2020 12:00

VIK har klart med en första ny spelare till nästa säsong. Frölundas stortalang Gustav Berglund lånas ut till Gulsvart.

-En jätteintressant spelare, säger VIKs sportchef Patrik Zetterberg.


Gustav Berglund, 19 år, anslöt från HV 71 till Frölundas organisation säsongen 17/18. Där har han spelat juniorhockey och imponerat så pass att han den gångna säsongen fick chansen att göra SHL-debut. Det blev totalt åtta matcher i SHL för Berglund, och nu har Frölunda valt att skriva ett tvåårskontrakt med backen.

Den första säsongen kommer Gustav Berglund att lånas ut till Västerås IK. Han ansluter till staden och truppen när laget går på is efter sommaruppehållet.

-Gustav är en spelskicklig tvåvägsback. En högerfattad, modern hockeyback. Han spelade med U19-landslaget under den gångna säsongen och siktar på att komma med till JVM kommande säsong. Jag förstår att Frölunda väljer att ge honom ett kontrakt och tror på honom för framtiden. Vi är glada att de väljer att låna ut honom till oss första säsongen. Det är bra för hans utveckling att få mer konsekvent med istid på seniornivå i Hockeyallsvenskan, säger Patrik Zetterberg.

Hur ser avtalet ut?

-Gustav är anställd och kontrakterad av Frölunda, där vi lånar in honom med start från september. Överenskommelsen gäller för hela säsongen 20/21. Han återgår sedan till Frölunda när vår säsong är slut, berättar Zetterberg.

MISSA INTE VECKANS STUDIO VIK

Hör mer om Zetterbergs tankar kring värvningen av Gustav Berglund och även en längre intervju med ordförande Pär Södergren i Studio VIK kl 15:00 på VIK.se