En poäng borta mot Skellefteå
Publicerad: 2021-09-26
Det blev förlust i sista matchen på Norrlandsturnén för Västerås J20. Matchen slutade 4-4 men hemmalaget kunde avgöra i numerärt överläge i overtime och fick via 5-4 med sig extrapoängen.

Coach Jonathan Thorsell var inte lika nöjd som efter gårdagens vinst mot Luleå.

-Nej, om vi igår spelade med mod att ta tag i och vårda pucken och sätta upp en bra passning till en lagkamrat, så var det sämre beställt på den fronten idag. Det är lite blandade känslor, det gick trögare i spelet idag men vi krigade på och kvitterade med minuter kvar och fick med oss en poäng. Samtidigt kändes det surt att vi ska förlora på ett powerplay efter att vi varit fyra man på isen i overtime. Vi kom inte riktigt upp i prestation idag, det kändes lite stressat och vi slängde för mycket puckar och ville hjälpa till på platser där vi inte skulle vara, vilket ofta gjorde att de fick mycket tid att skapa tryck på oss. Sedan måste vi hålla oss från utvisningsbåset och inte ge dem så många möjligheter att spela powerplay. De gjorde fyra av fem mål i powerplay och det femte i vårt powerplay. Det klickade inte riktigt med våra special teams idag. Då blir det lite frustrerande, man ser att killarna vill göra något konstruktivt, men det blir ofta fel saker. Istället för att släppa pucken enkelt så blev det ofta långa pucktransporter med pucktapp och omställningar emot oss. Vi hittade inte riktigt det spel som ger oss framgång och energi. Och känslan av att vi slarvade bort möjligheten att ta mer än en poäng gnager ju lite så här direkt efter matchen, visst var det skönt att vi trots att vi inte spelade på topp fick med oss en poäng, även om det som sagt var med en lite bitter eftersmak. Grabbarna var grymt besvikna efter matchen, kommenterade Jonathan.

Målskyttar: 1-1 David Göransson utan assist 2-2 Filip Wiberg assisterad av David Göransson 2-3 Erik Thorwalls assisterad av David Göransson och Linus Jacobsson 4-4 Philip Runnemalm utan assist

Skottstatistik: 37-25 (15-8, 14-12, 8-5)

Jimmy Gerdin