Swedbank utökar sitt partnerskap med VIK

26 juni 2019 12:00
Peter Almroth, VD Sparbanksstiftelsen Nya, Jens Brandberg, VIK, Olle Andersson, bankchef Swedbank Västmanland.

Swedbank har genom åren varit partner till Västerås IK. Nu väljer Swedbank att utöka sitt partnerskap och även stötta CSR-projektet Ett Gulsvart Hjärta.

-VIKs satsning på projektet Ett Gulsvart Hjärta ligger helt i linje med samarbeten inom CSR-området som vi vill supportera och samtidigt i linje med Swedbanks värderingar, säger bankchefen för Swedbank Västmanland, Olle Andersson.


För VIK ska social hållbarhet vara högt prioriterat framöver. CSR-projektet Ett Gulsvart Hjärta ska jobba för gemenskap, genom två olika fokusområden.

• VIK vill få bort machokultur, mobbning, diskriminering och kränkning från föreningen och samhället.

• VIK vill också jobba för att vår klubb ska spegla samhället bättre. Fler tjejer, fler med utländsk bakgrund. I våra lag och på läktaren.

Nu väljer Swedbank, som har varit partner till Västerås IK i många år, att växla upp och utöka sitt partnerskap, tack vare satsningen på Ett Gulsvart Hjärta.

-Swedbank visade direkt att de tror på den satsning vi gör i VIK med Ett Gulsvart Hjärta. Det känns fantastiskt kul att de nu utökar sitt partnerskap med föreningen, säger Jens Brandberg, ansvarig för Ett Gulsvart Hjärta.

Olle Andersson, Swedbank:

-När vi fick den första presentationen av Jens Brandberg från VIK, kände vi direkt att vi inom ramen för Swedbanks samhällsansvar ska vara med i den satsningen. Swedbank har sedan tidigare ett stort engagemang i Friends vars syfte är att verka mot mobbning och utanförskap. Den här satsningen som VIK nu gör baseras i mångt och mycket på samma värderingar. Där vill vi finnas med som partner.

-Extra roligt är att en av bankens ägare, Sparbanksstiftelsen Nya, med dess VD Peter Almroth deltar tillsammans med banken i projektet, säger Olle Andersson.