Swedbank utökar sitt partnerskap med VIK
Publicerad: 2019-06-26
Swedbank har genom åren varit partner till Västerås IK. Nu väljer Swedbank att utöka sitt partnerskap och även stötta CSR-projektet Ett Gulsvart Hjärta. -VIKs satsning på projektet Ett Gulsvart Hjärta ligger helt i linje med samarbeten inom CSR-området som vi vill supportera och samtidigt i linje med Swedbanks värderingar, säger bankchefen för Swedbank Västmanland, Olle Andersson.

För VIK ska social hållbarhet vara högt prioriterat framöver. CSR-projektet Ett Gulsvart Hjärta ska jobba för gemenskap, genom två olika fokusområden.

• VIK vill få bort machokultur, mobbning, diskriminering och kränkning från föreningen och samhället.

• VIK vill också jobba för att vår klubb ska spegla samhället bättre. Fler tjejer, fler med utländsk bakgrund. I våra lag och på läktaren.

Nu väljer Swedbank, som har varit partner till Västerås IK i många år, att växla upp och utöka sitt partnerskap, tack vare satsningen på Ett Gulsvart Hjärta.

-Swedbank visade direkt att de tror på den satsning vi gör i VIK med Ett Gulsvart Hjärta. Det känns fantastiskt kul att de nu utökar sitt partnerskap med föreningen, säger Jens Brandberg, ansvarig för Ett Gulsvart Hjärta.

Olle Andersson, Swedbank:

-När vi fick den första presentationen av Jens Brandberg från VIK, kände vi direkt att vi inom ramen för Swedbanks samhällsansvar ska vara med i den satsningen. Swedbank har sedan tidigare ett stort engagemang i Friends vars syfte är att verka mot mobbning och utanförskap. Den här satsningen som VIK nu gör baseras i mångt och mycket på samma värderingar. Där vill vi finnas med som partner.

-Extra roligt är att en av bankens ägare, Sparbanksstiftelsen Nya, med dess VD Peter Almroth deltar tillsammans med banken i projektet, säger Olle Andersson.

Västerås IK