Seger i Uppsala
Publicerad: 2019-08-20
VIK tog andra raka segern under försäsongen när man besegrade Almtuna med 4-3

Almtuna fick dock en kanonstart på matchen när Villiam Haag bombade in 1-0 efter 4:11.

Det skulle dröja fram till slutminuten av den första perioden innan Isac Skedung kunde kvittera till 1-1 efter fint förarbete från Gustav Lindberg och Alexander Lunsjö.

I den andra perioden tog VIK över spelet och Marcus Bergman styrde in 1-2 i power play efter 2.28. Sedan följde en kavalkad av målchanser från Västerås men hemmalaget kunde stå emot när kedjan Tessier-Johansson-Benker tryckte på som mest.

Den tredje perioden inleddes med att Almtunabacken Per Svensson kvitterade till 2-2 efter 04.25. Precis som Almtunas första mål så var det ett distinkt skott från slottet.

Hemmalaget tog också ledningen med 3-2 efter 15:52 genom Tobias Liljendahl. VIK kom dock tillbaka snabbt och Marcus Bergman lyckades lirka in kvitteringspucken till 3-3 efter slarv i Almtunaförsvaret.

Almtuna hade sedan en puck i mål när klockan stod på 19:47 men Tony Mårtenssons bredsida dömdes bort och inget mål den gången.

I förlängningen så avgjorde Sebastian Benker matchen med sitt 3-4 mål, efter fint väggspel med Fredrik Johansson.

Matchfakta

Första perioden: 1–0 (4.11) Villiam Haag (Tony Mårtensson, Tobias Liljendahl), 1–1 (19.12) Isac Skedung (Alexander Lunsjö, Gustav Lindberg).

Andra perioden: 1–2 PP (2.28) Marcus Bergman (Daniel Öhrn, Jerome Leduc).

Tredje perioden: 2–2 (4.25) Per Svensson (Tony Mårtensson, Tobias Liljendahl), 3–2 (15.52) Tobias Liljendahl, 3–3 (17.45) Marcus Bergman

Förlängningen: 3–4 (0.36) Sebastian Benker (Fredrik Johansson)

Skott: (5–6, 4–19, 12–12)