Utdrag ur medlemskommunikation: "Kan inte nog belysa..."

23 juni 2022 13:12

Exempel på innehåll i medlemsnivåerna Gulsvart och Gulsvart2024.


På medlemsnivåerna Gulsvart och Gulsvart2024 ingår exklusiv medlemskommunikation.

Ett av innehållen i det är månadsbrev från Västerås IK:s kontors- och ekonomichef Sara Agel. I sina brev skriver hon personligt om arbetet med att leda kontoret och berättar löpande om klubbens ekonomi, strategi och beslut i olika frågor.

Kontorschefens senaste brev var mycket uppskattat av våra medlemmar, där flera hörde av sig och sa att "det här behöver alla VIK-are läsa". Brevet berör bland annat vikten av ökade intäkter från den så kallade privatmarknaden tillsammans med ett ökat publiksnitt.

För dig som vill läsa de här breven och ta del av all övrig exklusiv medlemskommunikation året om rekommenderar vi att teckna ett medlemskap på nivå Gulsvart eller Gulsvart2024.

Du läser mer om vad som ingår på de olika nivåerna och hur du tecknar medlemskap här: https://www.vik.se/medlem

Medlemskommunikationen distribueras via VIK-appen, mail, sms och medlemskapets egen Discordkanal.

Sara Agels månadsbrev 3 juni, 2022.

"Kan inte nog belysa hur viktigt det är..."

Hej, alla medlemmar!

Fredag och ett nytt veckoavslut på kontoret. Jag tänkte ägna en del av månadsbrevet till att dyka ner i försäljningssiffror, målsättning och strategi.

... Så till försäljningen, den som skapar våra ekonomiska möjligheter att bedriva verksamheten. Försäljningsstarten av seriekort och medlemskap är positiv. Första veckan sålde vi 30 procent av det budgetmål vi satt och i skrivande stund ligger vi på strax över 50 procent av den summan vi räknat med (budgeterat) att nå upp till. Vi har specialpris till och med sista juni, så missa inte att signa ert seriekort innan dess för att kunna ta del av det erbjudandet. Medlemskapen tickar också på och även där ligger vi på strax över 50 procent av vårt budgetmål.

Kevin som har rollen som ansvarig för privatmarknad hos oss brukar få frågan från allmänheten och supportrar varför era (privatpersoners) pengar är viktiga för klubben.

”Vilken skillnad gör det om jag tecknar ett medlemskap för 2 024 kronor, det räcker väl knappt till en ny klubba?”.

Svaret är att dina och alla andra privatpersoners summor är extremt viktiga. Jag kan inte nog belysa hur viktiga de är - och att klubben från styrelse till mig vidare till personal kravställer och budgeterar dessa intäkter på samma sätt som för vår företagsmarknad och det arbete de gör med våra partners.

Totalt budgeterar vi att företagsmarknad och privatmarknad tillsammans ska generera 35 miljoner kronor i intäkter säsongen 2022/23. I det utgör partnerdelen 78 procent (27,5 MKR) och delen från privatpersoner 22 procent (7,5 MKR). Tar vi bort intäkterna som medlemskapen och seriekorten genererar motsvarar det flera miljoner kronor. Som ni förstår handlar det om otroligt mycket mer än kostnaden för klubbor. Intäkterna från det vi säljer till privatpersoner ska alltså täcka över 20 procent av de kostnader vi har för att driva Västerås IK. Exempelvis 20 procent av lönerna, 20 procent av inköpen och så vidare.

Dessutom bedömer klubben att privatmarknadssidan fortfarande har väldigt bra utvecklingspotential till att generera än mer intäkter. Som ni garanterat vet tillhör det ovanligheterna att vår arena är slutsåld på herrlagets matcher. Skulle vi till exempel kunna ligga på ett snitt på 3 500 i publik per match och där snittintäkten på varje besökare skulle vara 150 kronor (vilket är helt rimligt) så pratar vi en årsomsättning på privatmarknad över 13 miljoner kronor. Den ökningen skulle vi kunna rikta rakt av till att satsa än mer på spelartruppen. Vi är inte där ännu, men det är så klart en målbild!

Ska vi kunna driva detta framåt så måste alla områden utvecklas, och det är alltså ett väldigt tydligt budskap från styrelse och klubbledning att enbart intäkterna från företagspartners inte räcker för att vi ska nå klubbens målsättning om avancemang till SHL. Så ja, även de allra minsta beloppen är värdefulla för oss och utgör en del av den ekonomiska helhet vi budgeterar för. Det är ni, publiken, som sitter på den stora kraften att driva klubben framåt.

Ett par ord om företagsförsäljningen också. Även den gnuggar på riktigt bra. Det är många företagspartners som ska kontaktas och som vi ska sluta avtal med innan pucken släpps vid seriepremiären den 23 september. Det är väldigt positiva tongångar ute hos våra befintliga företagspartners samtidigt som vi har en hel del nya kunder på väg in. Vi har ett starkt säljteam som gör sitt yttersta för att leverera vårt budgetmål.

Sedan kommer vi till förvaltningsdelen av ekonomin. Hur vi tar hand om de pengar ni och våra partners investerar. Vi är självklart extremt måna om att förvalta vår ekonomi på rätt sätt. Till exempel vid vår öppna träff vi hade här i hallen i april så kom det upp en fråga om vi hade räknat på avkastningen för investeringen av Rinksidebaren. För oss är det extremt viktigt att värdera hur vi gör våra investeringar. Det gör vi av den enkla anledningen att det är era pengar vi förvaltar och vi måste bejaka ert intresse, att driva Västerås IK framåt.

... Nu är det snart dags att runda av denna arbetsvecka och ta långhelg. Hoppas ni alla får en fin helg med ett härligt juniväder!