Ett besök fyllt av glädje och energi

13 februari 2020 15:00

I tisdags kväll besökte tre VIK-spelare mötesplatsen Rondellen, där hejaramsorna ekade så fort Bergman, Benker och Younan klev in genom dörren.


Rondellen är en mötesplats för vuxna med funktionsvariationer, där man träffas för att umgås och fika. Många av gästerna är väldigt idrottsintresserade, och Västerås IK står högt i kurs och är ofta ett hett samtalsämne hos flera av besökarna.

I tisdags tog vi med oss Marcus Bergman, Sebastian Benker och Alexander Younan för ett besök på Rondellen. Vid ankomst runt 18.30 var lokalen full med folk, runt 100 personer. Trion gulsvarta spelare hann knappt kliva in genom dörren innan hejaramsorna var i gång. Efter samtal, autografer och selfies var det så dags för kvällen höjdpunkt - innebandymatchen!

Hemmalaget Rondellen, med en storspelande Andreas Leek i målet, inledde övertygande och ryckte ifrån till en 5-2-ledning. VIK-målet vaktades av Alexander Younan, som inte riktigt nådde upp i samma räddningsprocent som kollegan på andra sidan. En tidig timeout från VIK kändes nödvändig. Younan fick kliva upp som forward och Bergman tog över i kassen. Ett genidrag skulle det visa sig. Younan briljerade framåt i par med Benker, och VIK kom ifatt. Lagen följdes åt målmässigt under hela matchen som slutade 20-20. Kvällen avrundades sedan med straffläggning innan det var dags att säga hejdå för denna gång.

-Det var en succé. Fullt ös från början till slut och otroligt uppskattat av alla våra besökare, säger Ida Eriksson, arbetshandledare Kultur och Fritid.

VIK-spelaren Sebastian Benker:

-En väldigt rolig kväll. Vilken energi det var i lokalen, så mycket glädje.