Förlust på övertid mot starka Björklöven
Publicerad: 2021-01-17
Daniel Öhrn kvitterade och tog därmed matchen till övertid.

Västerås - Björklöven 2-3 (ot) (1-1,0-1,1-0,0-1)

Rivig och fartfylld inledning av båda lagen. Västerås siktade på spelvändningar och Björklöven speldominans. Det tog inte lång tid innan Löven fick fast Västerås i den egna zonen med tunga offensiva anfall. Något som präglade spelet perioden igenom. Samtidigt sökte, och hittade, Västerås ett par tre riktigt fina spelvändningar där man spelade sig förbi Löven i mittzon och kom två mot ett eller till och med tre mot en. I en av dessa snabba omställningar var det Sebastian Benker som snappade upp pucken på egen blålinje och drog iväg på vänsterkanten. Med sig i mitten hade han Alexander Lunsjö en aning släpande. Ett bra pass, ett blixtrande avslut, och Lunsjö hade gett Västerås ledningen med 1-0 i matchen.

Björklöven var fortsatt oerhört starka i sitt puckinnehav och tvingade fram en utvisning på Västerås Simon Åkerström(hakning, 13:11). Västerås boxplay fortsatt starkt och man klarade av att hålla tätt tills ett litet misstag av egen back dukade för Lövens kvittering fram till 1-1. Det fanns läge, med ca 10 sekunder kvar av boxplay, att lyfta ut pucken men Löven lyckades hålla kvar trissan. Precis när Lövens powerplaytid gick ut lyckades de spela sig fram till 1-1. Målskytt Axel Ottosson. Naturligtvis inte oförtjänt på något sätt men trots allt lite surt för hemmalaget. Tid 15:13.

Trots stort puckinnehav, och speldominans, perioden igenom för gästande Björklöven stod sig 1-1 perioden ut.

Skott:4-14

Gästande Björklöven fortsatt det lag med mest puckinnehav. Västerås fick strida för att hålla undan defensivt. Tre minuter in i perioden fick Västerås till kvällens första längre anfall där man fick till flera avslut. Slutade med spelvändning för Björklöven där Fredrik Johansson, som siste man på offensiv blå, drog på sig en tripping. Tid 23:45.

Men även denna gång kunde Västerås hålla undan. En större farlighet fick Löven till under sitt powerplay. En situation där flera spelare hamnde i Västerås målbur men ingen puck, lyckligtvis.

Björklöven skulle dock få betalt för sin offensiv. En knepig kamp om pucken vid egen blå linje slutade med att Västerås tappade markering och Löven spelade sig snyggt fram till 2-1. Målet inprickat av Alexander Wiklund. Tid 28:51.

Den som trodde att Björklöven nu skulle ta över matchbilden helt tack vare sitt ledningsmål, fick fel. Istället var det Västerås som började trycka på allt mer offensivt och kunde sätta bra tryck i offensiv zon. Under perioden hade Västerås tre möjligheter att komma i rena frilägen men alla gånger studsade puckuslingen över klubblad, typ. Västerås avslutande sex sju minuter i perioden riktigt bra även om Björklöven fortsatt skapade lite chanser.

Skott: 10-10

Den avslutande perioden blev spelmässigt jämn. Västerås försökte och försökte hitta fram till en kvittering medan Björklöven tyckes spela lite mer på resultatet. Trots Västerås ständiga försök att hitta ett riktigt bra avslutsläge för kvitteringen tog det fram till matchminut femtiotvå innan chansen dök upp. Kedjan med Öhrn, Benker och Lunsjö satte press nere vid Björklövens målbur. Från ingenstans(!) kom plötsligt pucken farande i luften in framför Lövens målbur. Daniel Öhrn lyfte klubban och lyckades få träff så pucken smet in i Lövens kasse. Domaren signalerade för mål, och videogranskning. Man kunde dock se redan på TV-bilderna att målet skulle godkännas. Så skedde också. Kvittterat till 2-2 i matchen. Tid 51:36.

Efter kvitteringsmålet skapade inget av lagen några riktigt heta lägen för att ta hem segern i matchen. Närmast var Axel Ottosson i Björklöven som fick ett kanonläge med några ynka sekunder kvar av matchen. Emil Kruse behövde aldrig ingripa då pucken smet strax utanför hans vänstra stolpe. Därmed väntade förlängning.Skott: 9-7

Skott totalt: 24-32

Övertid

Sebastian Benker tog en rusch på högerkanten, vek in förbi en försvarande spelare, och fick iväg ett svagt avslut. Det var den chans Västerås lyckades skapa innan Björklöven avgjorde genom Sebastian Manberg. Framspelad av Axel Ottosson. Tid 60:47.

Summering

En gedigen insast från start till mål i denna svåra hemmamatch mot Björklöven. Imponerande att laget reste sig efter Lövens 2-1 och verkligen gjorde match av detta fram till slutsignalen. Öhrns kvittering ett kvitto på att kedjan tillsammans med Benker och Lunsjö håller bra i Hockeyallsvenskan. Emil Kruse stabil längst bak som vanligt.