Västerås IK skriver låneavtal med LHC för Jesper Myrenberg

12 februari 2019 18:10

Inför slutspurten av säsongen väljer sportchef Patrik Zetterberg att bredda målvaktssidan. Ett låneavtal är skrivet med Linköping HC, gällande Jesper Myrenberg. Men 18-åringen kommer inte till Västerås redan nu. -Det lånet kommer endast att nyttjas om vi får skade- eller sjukdomsproblem på våra nuvarande målvakter, säger Zetterberg.


Jesper Myrenberg var under JVM, och Samuel Erssons frånvaro från VIK-truppen, inlånad under några matcher tidigare på säsongen. Nu har VIK skrivit ett låneavtal med Myrenbergs klubb, Linköping HC, som gör att målvakten kan kallas in till Gulsvart. Enligt nuvarande regler får Myrenberg komma till VIK vid två tillfällen (ett tillfälle är nyttjat om LHC kallar tillbaka honom) under resterande del av säsongen.

-Om vi ska kunna göra ett lån under den sista delen av säsongen måste vi göra på det här sättet. Vi har därför namngivit Jesper som målvakt till vår trupp, så vi har möjligheten att låna in honom, säger Patrik Zetterberg som är tydlig med att det inte är aktuellt just nu.

-Nej, det lånet kommer endast att nyttjas om vi får skade- eller sjukdomsproblem på våra nuvarande målvakter. Då har vi Jesper som backup.