Anton Svensson klar för Västerås IK

14 februari 2019 15:30

Västerås IK förstärker truppen inför slutdelen av säsongen. Anton Svensson värvas från Köping HC och spelar i Gulsvart resten av säsongen. -Han finns tillgänglig för spel redan i morgon mot Vita Hästen, säger sportchef Patrik Zetterberg.


Anton Svensson, som öst in poäng i divison 1 och AllEttan Norra den här säsongen, tränade med VIK i tisdags för första gången. I dag genomförde han sitt andra pass med laget. Efter det fattade Gulsvarts sportsliga ledning beslutet.

-Anton är klar för spel med oss resten av säsongen. Vi hittade en bra uppgörelse klubbarna emellan. Vi är otroligt tacksamma mot Köping för att de varit så tillmötesgående och haft en bra dialog med oss hela vägen, säger Patrik Zetterberg.

Anton Svenssons kontrakt med VIK sträcker sig över resten av säsongen. Han är tillgänglig för spel redan i morgon mot Vita Hästen. -Thomas och Lasse tar ut laget, men ja han kan spela redan då.

Zetterberg om varför han väljer att ta in en ny spelare i laget: -När man går in i slutfasen av säsongen vill man gärna ha en stor trupp som inte blir för skadekänslig. Dessutom kan det vara bra att få in lite nytt syre i gruppen och öka konkurrenssituationen.