Skyddsvisir till vården tillverkas i VIKs lokaler

20 april 2020 14:45

Efter utbrottet av Covid-19 har det uppstått en enormt behov av skyddsvisir till vården. Just nu lånar Västerås IK ut lokal gratis till företaget Dream Quest, som tillverkar 20 000 skyddsvisir om dagen.


Företaget Dream Quest, med huvudkontor i Stockholm, där västeråsaren André Giaretta är vd, erbjuder helhetslösningar inom inredning, mässa och event. Covid-19 slog hårt mot företaget som tvingades permittera samtliga åtta anställda.

Snabbt ställde företaget om och bytte inriktning. En prototyp av skyddsvisir till vården, som det varit stor brist på, togs fram.

-Vi skickade ut en förfrågan till samtliga regioner om de ville köpa in vårt skyddsvisir. Karolinska institutets inköpsavdelning svarade ja och vi fick en stor beställning, säger André Giaretta.

Ordern, på cirka 400 000 skyddsvisir, ska levereras på fem veckor. Dream Quest har snabbt behövt skala upp verksamheten rejält. Just nu jobbar cirka 50 personer med att tillverka detta skyddsvisir, 20 av dem från Västerås där huvudbanden till skyddsvisiren tillverkas. I Västerås uppstod behovet av en lokal snabbt - det var då VIK kom in i bilden.

-André och jag har lärt känna varandra via idrotten, där vi tränar våra söner i fotboll och bor i samma område. Han hörde av sig och frågade om vi hade någon lokal ledig. Efter en snabb fundering och bollning med mina kollegor föreslog vi Sun Stop Lounge, som ändå står tom den här tiden på året. Lokalen har egen ingång, egna toaletter och köksavdelning. De kan vara där utan att vara för nära oss, vilket är bra arbetsmiljömässigt. För oss i VIK var det en självklarhet att hjälpa till. De lånar den gratis, och kan på det sättet lägga mer resurser på personal och snabb produktion. Ett sätt för VIK att kunna hjälpa till lite i dessa tuffa tider, säger Jens Brandberg.

André Giaretta:

-Vi är väldigt glada och tacksamma för att VIK så snabbt kunde lösa en ändamålsenlig lokal. Hade vi inte fått tillgång till den så snabbt så hade vi halkat efter i produktionen.

Läs mer HÄR i VLT.