NHL-meriterad center klar för Västerås IK

1 augusti 2022 11:28

Han är 25 år, spelade två NHL-matcher den gångna säsongen – har spelat JVM för Kanada och har sin spetsegenskap i skridskoåkningen. Nu är centern och rightaren Blake Speers klar för Västerås IK.


Spelartruppen till säsongen 2022/23 är satt. Den sista centern är klar. Han heter Blake Speers och ansluter från NHL-organisationen Arizona Coyotes, där han gjorde två matcher i NHL och spelade för AHL-laget Tucson Roadrunners som assisterande kapten säsongen 2021/22.

25-årige Speers har skrivit NHL-kontrakt med såväl New Jersey Devils som Arizonas organisationer och sedan i huvudsak spelat för deras respektive AHL-lag. Han draftades av New Jersey Devils i tredjerundan 2015 och har spelat både U17-VM och JVM för Kanada. Han är 180 centimeter lång, väger in på 84 kilo och är rightare. Speers har en av sina spetsegenskaper i skridskoåkningen.

Över sin karriär har Speers snittat 0,21 poäng per match i AHL. De senaste säsongerna har Speers fått en mer defensiv roll när hans klubbar satsat på yngre draftval i de offensiva rollerna. Därför söker han sig nu till Europa, där ambitionen är att han ska ha en mer offensiv roll där den stora isen ska ge honom än mer fördel av sin skridskoåkning.

Avtalet är skrivet på ett år, för säsongen 2022/23.

Hör sportchef Patrik Zetterberg berätta mer om sitt senaste nyförvärv i VIK-TV här ovanför.

Spelaren presenteras av Hygienteknik

Hygienteknik marknadsför och säljer ett komplett produktprogram av städvagnar och redskap med ergonomisk inriktning för den professionella städmarknaden samt levererar rengörings- och metodlösningar för professionella användare.

Vi förmedlar även kunskap och tillhandahåller utbildning för metodstädning. Hygienteknik erbjuder ett brett sortiment med över 5000 artiklar och vi ser kontinuerligt över vårt sortiment för att anpassa det efter våra kunders behov och önskemål.

Vi arbetar med våra egna varumärken (t.ex. Activa och MAX) och även andra varumärken som borgar för god kvalitet. Vi erbjuder kunden ekonomiska, miljömässiga och ergonomiskt goda alternativ av en kunnig och serviceinriktad personal.

Lokalt verkar Hygienteknik som en fullsortimentsgrossist inom städ, papper och maskiner. Kunderna finns inom den offentliga sektorn, handeln, industrin, städbolag samt fastighetsbolag.

Läs mer om oss genom att klicka här: