Västerås IK presenterar Återväxten

6 september 2022 11:00

Fri entré för barn och unga fram till 18-årsdagen i vuxens sällskap.


Återväxtmodellen gäller även i slutspel i mån av eventuella platser kvar när biljettluckan öppnar på matchdag. Biljetterna kan ta slut genom förköp på vik.ebiljett.nu.

Västerås IK genomför sedan säsongen 2022/23 modellen "Återväxten" på läktaren i ABB Arena.

Det betyder bland annat att du som vuxen målsman har möjlighet att ta med ditt barn/din ungdom (0-17 år) gratis på ishockey.

Erbjudandet om Återväxtbiljetter för barn och ungdomar gäller på ståplats samt på sittplatssektion H. I sällskap med vuxen målsman.

— Vid nyttjande av Återväxtbiljetter krävs sällskap av minst en vuxen per sällskap. Ett sällskap kan bestå av en vuxen och upp till maximalt fyra barn/ungdomar. Det betyder alltså att du som ungdom inte kan komma utan vuxens sällskap och hämta ut biljetter. Inga biljetter kommer delas ut till ungdomsgrupper utan målsmans sällskap. Detta gäller både på ståplats samt sittplatssektion H.

— Barn och ungdomar räknas i åldern 0-17 år.

— Du som målsman/vuxen ska själv befinna dig i arenan och se matchen. Du kan alltså inte komma till biljettluckan, hämta ut fyra ungdomsbiljetter och sedan åka hem. Det betyder att du behöver köpa en vuxen- eller pensionärsbiljett till dig själv, alternativt visa ditt seriekort.

— Om du är målsman/ansvarig för en större grupp ungdomar: Exempelvis en fritidsgård som önskar gå på våra matcher, så kan du ansöka om gruppbiljetter genom att maila [email protected] Det åligger då dig/er att garantera ansvaret över hela gruppen av ungdomar.

FRÅGOR OCH SVAR ÅTERVÄXTEN

Krav på vuxens sällskap:

— Gäller inte vid köp av ungdomsbiljetter.

— Gäller vid uthämtning av gratis Återväxtbiljetter

Hur gör jag för att boka gratisbiljetter till barn och unga?

— Återväxtbiljetter kommer endast kunna hämtas ut genom biljettluckan. Ingen bokning av dessa biljetter kommer ske online eller i förhand. Biljetterna gäller i mån av plats på såväl sektion H som ståplats.

Jag har inte möjlighet att gå på matcher själv. Betyder det att mitt barn/ungdom inte får gå på era matcher då?

— Nej. Givetvis inte. Det betyder däremot att ditt barn/ungdom inte har möjlighet att gå genom en gratis Återväxtbiljett. Då ska ni i stället köpa en ungdomsbiljett.

Vad kostar en ungdomsbiljett på ståplats kontra sittplats?

— 50 kronor på ståplats. Ungdomsbiljetterna på sittplats ligger från 79 kronor och uppåt.

För vilken ålder gäller målsmans sällskap för gratisbiljetter?

— För alla som har möjlighet att nyttja Återväxtbiljetter. Det vill säga fram till dagen personen fyller 18 år. Är du förälder till en ungdom som är 17 år och ni inte vill köpa en biljett behöver du alltså följa med även 17-åringen. Alternativet är annars som sagt att köpa en förköpsbiljett för 50 kronor, då behöver du som målsman inte följa med.

Varför måste den vuxna följa med vid nyttjande av gratisbiljetter - är det ett sätt att få in mer pengar?

— Nej, det kommer ha en ytterst liten ekonomisk effekt. Det handlar om att säkerställa att vuxna tar ansvar för sina barns beteende och uppträdande i arenan. Under en prövoperiod av tre månader utan krav på vuxens sällskap tog klubben emot tydlig feedback av såväl publik, samt supporterpolis och ungdomsrotel att beteendet och uppträdandet gentemot varandra var ohållbart.

Varför lämnas biljetterna bara ut i luckan, kan de inte bara bokas på nätet?

— Risken för missbruk av gratisbiljetter online samt risken att de inte nyttjas är för stor och därför är biljettluckan vårt bästa sätt att säkerställa att biljetterna används så som de är tänkta.

Vad händer om platserna tar slut?

— Vi har en väldigt stor ståplats och räknar med att kunna ta emot en stor mängd barn och unga där. Tar biljetterna slut gäller köp av biljetter på övriga sektioner till ungdomspris.

Hur gör jag om jag vill säkra biljetter på förhand till barn och unga?

— Vi kommer fortsatt erbjuda möjligheten att köpa biljetter som förköp. Dessa kommer finnas online på vik.ebiljett.nu i två kategorier; ”Ungdom förköp” eller ”Ungdom premium”.

Jag vill ha sittplats till mina barn på central långsida. Hur gör jag då?

— Vi kommer sälja ungdomsbiljetter på de sektionerna precis som vanligt. Den kategorin heter säsongen 2022/23 ”Ungdom Premium” och köps online på vik.ebiljett.nu eller i biljettluckan.

Barn upp till sju år har gått gratis redan sedan innan om de sitter i vuxens knä. Gäller det fortfarande på alla sektioner?

— Ja, för barn i åldern 0-6 år gäller fortsatt samma sak.

Men de kan även få en egen stol på Återväxtläktaren (sektion H) vid sällskap av vuxen enligt det ni kommunicerar nu?

— Det stämmer. Men för att ge så många som möjligt chansen att gå gratis uppmuntrar vi att ha barn 0-6 år i knät även på Återväxtläktaren.

Jag har köpt seriekort ungdom på ståplats. Vad gör jag nu?

— Samtliga som köpt seriekort ungdom ska ha blivit kontaktade. Har du inte blivit det har vi sannolikt fel uppgifter till dig. Kontakta då [email protected] så tar vi dialogen vidare.

Jag vill inte hämta ut gratisbiljetter i luckan utan vill köpa seriekort till mitt/mina barn. Kan jag fortfarande göra det?

— Självklart. Vi fortsätter sälja seriekort till ungdomar. Det finns många värden i att ha ett seriekort. Exempelvis slipper du hämta ut biljetter i luckan, du raderar risken att arenan säljer slut på förhand, du är med och bidrar ekonomiskt till satsningen mot SHL - och framför allt så är ett seriekort en stolt ägodel.

— Seriekort ungdom köper du precis som vanligt på https://vik.ebiljett.nu

Varför gäller det till just 18 år? Många andra har 15 eller 16 år som åldersgräns?

— Västerås IK har, inte minst inom Ett gulsvart hjärta-verksamheten, tagit till sig och arbetar efter Barnkonventionen. Enligt den är barn just barn fram till 18 års ålder.

Vilken åldersgrupp är den sista som kan nyttja Återväxtbiljetter säsongen 2022/23?

— Ungdomar som är födda år 2004 fram till den dagen de fyller 18 år.

Vad händer dagen jag fyller 18 år?

— Då klassas du som vuxen och köper antingen vuxen- eller studentbiljetter.

Hur kommer ni kontrollera att åldern stämmer?

— Du som inte är uppenbart yngre än 18 år ska ha med dig legitimation och visa upp den. Har du inte legitimation kommer du inte tilldelas någon Återväxtbiljett.

— Det betyder också att du som är förälder till en barn i åldern 0-13 givetvis inte behöver ha legitimation för ditt barn. Det är vad vi menar med "uppenbart yngre än 18 år".

Hur bokar jag ett föreningsbesök?

— Kontakta [email protected]

Vi vill gärna ha besök av VIK-spelare på våra träningar. Vem ska vi prata med om det?

— Kontakta [email protected]

Var hittar jag biljetter till familjematcherna i oktober och november?

— De släpps på vik.ebiljett.nu måndag 3 oktober.

Hur gör jag som företag om jag vill stötta projektet Återväxten?

— Kontakta företagsmarknad; [email protected]

Jag har idéer på fler saker ni kan göra för barn och unga i arenan. Hur kontaktar jag VIK?

— Kontakta [email protected]

BAKGRUND

Vårt publiksnitt, vår beläggningsgrad i ABB Arena och vår tillväxt av publik är avgörande faktorer för Västerås IK och klubbens framtid.

Vi vill bli ännu fler som upplever vår gulsvarta gemenskap på plats i arenan.

Därför arbetar klubben intensivt med en rad aktiviteter – varav en riktas mot barn och unga.

Återväxten.

— Målsättningen över tid är att fler barn och unga i Västmanland ska växa upp och bli VIK-supportrar, säger privatmarknadsansvarige Kevin Johansson.

Återväxten möjliggörs tillsammans med flera av våra partners, och på högsta nivån ser vi just nu; LF Invest, Hygienteknik, Aros Industripartner och Corem.

Projektet rymmer en rad olika aktiviteter (se nedan). En av dessa innebär att det från och med nu finns möjlighet att gå gratis för samtliga barn och unga upp till dagen de fyller 18 år.

— Vi är otroligt tacksamma att våra partners ger oss möjlighet att genomföra den här satsningen på barn och ungdomar. Tack vare Återväxten behöver ingen förälder uppleva en ekonomisk barriär kring en biljett för att låta sitt eller sina barn gå på hockey, säger försäljningschefen Eriq Christiansson.

— Vi vet att det statistiskt är en hög sannolikhet att barn och unga som går och ser ett lag i ung ålder senare blir en supporter till klubben som vuxen. Det gulsvarta ekohjulet finns förstås redan i dag, men vi tror att Återväxten kan förstärka och göra det än mer kraftfullt.

FÖLJANDE AKTIVITETER GENOMFÖRS UNDER PROJEKT ÅTERVÄXTEN

Fri entré upp till 18-årsdagen

Tillsammans med våra partners till Återväxten erbjuder VIK möjlighet att gå gratis på ståplats samt sittplatssektion H. Erbjudandet gäller till samtliga matcher och i mån av plats. Läs mer om hur du går tillväga i frågor och svar längre ned.

Maskoten Ernie

Redan en stor favorit bland vår yngre publik! Från och med säsongen 2022/23 möter du maskoten Ernie, född ur det som en gång hette Black Eagles.

Players Corner by Noble Art i ABB Arena

Möt din idol! Efter varje match kommer två spelare från VIK finnas i entréhallen för att skriva autografer och svara på frågor.

Familjedagar

När spelschemat för 22/23 sattes flyttade VIK två helgmatcher för att passa barnfamiljers tider och dygnsrytm. Det gäller såväl VIK-Mora lördag 29 oktober som VIK-Björklöven söndag 6 november.

VIK Juniors på ståplats

Sedan lång tid tillbaka har de allra yngsta supportrarna en egen sektion på ståplats. VIK Juniors. På ytan under VIK Support har de sitt insteg till supporterkulturen med möjlighet att vifta med flaggor och delta i sången från södra stå.

Lag- och föreningsaktivitet

Är du en idrottsförening i Västmanland med omnejd som vill göra en rolig aktivitet tillsammans? Då är våra matcher det perfekta svaret. Genom projekt Återväxten kan ni boka större sällskap helt gratis för barnen och med förmånliga priser för tillhörande vuxna. Kontakta [email protected] för mer information.

Besök av spelare

I samband med att ishockeyföreningar i Västmanland med omnejd bokar Återväxtaktivitet i arenan kommer våra spelare finnas tillgängliga för att komma ut och delta på laget eller klubbens egen träning. En inspirationsträff där nuvarande A-lagsspelare i VIK träffar framtidens hockeyspelare.

Matchens knatte

I samband med föreningsbesök kommer vi presentera och uppmärksamma matchens knatte inför nedsläpp.

Satsning på ispremiären

Till ispremiären 2022/23 beslutades att rikta fokus på dagen till just Återväxten. En rad aktivitet som hoppborg, fiskedamm, prickskytte, paintball, autografskrivning med mera genomfördes med glädjande uppslutning.