Jesper Appel klar för VIK Hockey

5 februari 2018 11:00

Den 25-årige backen Jesper Appel, t.v i bilden ovan, är klar för VIK Hockey, han kommer senast från Grums IK. Jesper Appel kommer träna med VIK under måndagen och är spelklar till onsdagens seriefinal mot Borlänge HF


Sportchef Patrik Zetterberg kommenterar värvningen såhär

– Det är en värmlandskille som gjort sin utbildningsresa i Färjestads juniorled, där han även gjort en SHL-match. Genom mina kontakter i värmlandshockeyn har jag bara fått goda omdömen om honom som person och som hockeyspelare. Jesper är en otroligt ambitiös kille som vi haft koll på. Han har haft allsvenska möjligheter nu under senaste tiden, men valde bort dom för oss vilket självklart är jättekul.

Vad är det som ligger bakom att du väljer att plocka in Jesper Appel?

– Vi känner först och främst att vi behöver bredda backsidan inför slutspurten av säsongen. Vi behöver få in mer energi och skapa en konkurrenssituation som håller oss på en högre nivå.

Hur skulle du beskriva honom som hockeyspelare?

– En skridskoskicklig back som är rörlig och spelskicklig. Jesper är en ambitiös kille som vill framåt och passar jättebra in i den profil av spelare som vi vill ha i laget.

Hur ser du på hans roll, är det en offensiv back eller defensiv back?

– Jag skulle se honom som en gedigen tvåvägsback, han är solid i spelet totalt både offensivt och defensivt. Vi kommer kunna använda honom på många olika sätt.

– Sen är det upp till honom, precis som för alla andra, var han ska spela och hur han ska spela. Vi är i ett läge i säsongen där saker börjar ställas på sin spets, nu måste vi gå med dom som är hetast. Det är prestationen här och nu som gäller, avslutar Patrik Zetterberg