Alexander Younan klar för VIK Hockey

26 april 2018 14:15

VIK Hockey har värvat den 21-årige backen Alexander Younan, som senast representerade Rögle BK i SHL. Alexander stod i sin debutsäsong i SHL för 46 matcher och 7 poäng. Han är fostrad i HV71s juniororganisation och representerade säsongen 16/17 i Vita Hästen i Hockeyallsvenskan där han stod för 17 poäng på 45 matcher.


Sportchef Patrik Zetterberg kommenterar värvningen såhär:

- Alexander är en back jag följt i flera år. Samma årskull som Lukas (Zetterberg), så jag har sett honom mycket i landslag, Vita Hästen och Rögle. En back som haft möjlighet att spela vidare i SHL men vill ha en större roll och utveckla sitt offensiva spel ännu mer.
- En riktigt tung värvning för oss på den här nivån. Det var säkert 10 allsvenska klubbar som ville ha honom. Många kunde nog också betala mer, men han tror stenhårt på den satsning vi gör och hur vi jobbar. Ett bevis på att vi jobbar rätt. När vi kan knyta upp såna här talanger till oss är det fantastiskt kul.
- Han kan spela i alla spelformer. En väldigt solid tvåvägsback med en stor uppsida i offensiven. Men en klippa även i boxplay. En toppback för oss. Känns jättebra att ha den i hamn redan nu.