Styrelsen har ordet
Publicerad: 2019-09-23

Hej alla Gulsvarta!

I fredags var vi många som fick uppleva en härlig premiär av Hockeyallsvenskan 19/20 i ABB Arena. Över 4 000 personer skapade en magisk inramning, och trots lite premiärnerver levererade laget en seger och tre poäng mot AIK. Fredagskvällen var en hockeyfest, men tyvärr inträffade en händelse efter matchens slut som inte var bra.

Västerås IKs ståplatspublik är en av Hockey-Sveriges bästa. Det gemensamma firandet mellan laget och publiken efter seger har blivit en tradition som både spelare, ledare, supportrar och partners uppskattar enormt. Tillsammans uttrycker vi vår kärlek till klubben. Vi känner gemenskap och glädje. Ett ögonblick som varje gång framkallar gåshud, och stolthet över att vara en del av VIK.

Efter att laget sjungit ”Vi älskar Gulsvart” tillsammans med publiken, lämnade stora delar av laget isen. Därefter uppstod en situation där en VIK-spelare, i en stunds obetänksamhet, yttrade negativa ord om motståndet från isen mot läktarna. Vi vill göra klart att det inte är något vi som klubb står bakom. Det har också tydligt påtalats för spelartruppen under måndagen. Våra A-lagsspelare är idoler och förebilder för många barn och ungdomar. Med det följer ett ansvar, även när adrenalin och känslor pumpar i kroppen efter en viktig match.

Västerås IK har den här säsongen inlett en satsning på social hållbarhet, där ett värdegrundsarbete ska genomföras. Den här händelsen bekräftar hur viktigt det arbetet är, och att alla i föreningen involveras. Mycket kan bli bättre i VIK, det är vi fullt medvetna om. Vi ska kämpa hårt för det, och vi hoppas att fler föreningar prioriterar samma frågor.

Vi längtar redan till nästa hemmamatch, på onsdag mot Björklöven. Hoppas ni alla sluter upp igen och skapar en fantastisk atmosfär där vi hejar fram vårt Gulsvarta lag mot tre nya poäng.

// Styrelsen i Västerås IK

Styrelsen