Jonas Hyttring vann priset Årets Guldstjärna på Ungdomsidrottsgalan

28 januari 2020 16:00
Maria Eberhardsson, Mimer, delade ut priset till Jonas Hyttring.

Västerås IK kammade hem ett pris på Ungdomsidrottsgalan i går kväll. Jonas Hyttring vann priset Årets Guldstjärna.


Ungdomsidrottsgalan, som arrangeras av Västerås Tidning, ägde rum i Bombardier Arena i går kväll. Ett antal priset delades ut. Västerås IK Ungdom var nominerat till priset Årets Ungdomsförening, där Jollekappseglarna Västerås till slut tog hem priset.

Priset till Årets Guldstjärna gick till Jonas Hyttring, ungdomsansvarig i VIKs styrelse - samt drivande i klubbens arbete med High Five. Motiveringen till att Hyttring fick priset var: Hans engagemang är stort för att skapa en bra miljö för ungdomar i en sport där de mjuka värdena är extra viktiga. Han driver flera projekt som leder till förändring och skapar en positiv miljö i föreningen.

Jonas Hyttring är mycket glad över priset:

-Jag är stolt över att få tillhöra Västerås IK denna galakväll. Vi har tillsammans arbetat för att vår sport kan göra en riktningsförändring och ta hål på både myter och vissa sanningar. Jag ser ett nytt VIK växa fram där omtanke, vänskap och civilkurage blir lika viktig som alla andra färdigheter för att nå sina drömmars mål. I dag tror jag att många barn och ungdomar känner sig stolta över sin sport och VIK, säger Hyttring.

-Jag vill också tacka juryn som gjort ett stort arbete i att finna de personer som kanske inte alltid finns i framkant i sin sport eller förening, men som är oerhört viktiga för att vi skall kunna utvecklas som sport, förening och samhälle. Jag vill hylla alla om var nominerade på galan. Det är den största vinsten att vi fått se och höra om så många bra gärningar.