Toppklubbar i andra idrotter på besök hos VIK

9 oktober 2019 15:15
Jens Brandberg, VIK, Anders Nordström, Swedbank Uppland, Hannes Öhman, Storvreta IBK.

Storvreta IBK är en storklubb i svensk innebandy. Detsamma gäller Bollnäs i bandy. De senaste veckorna har representanter från båda klubbarna besökt Västerås IK för att höra mer om vår verksamhet.


Först ut var Bollnäs Bandy som spenderade en heldag i ABB Arena Nord. Bollnäs kom med klubbchef, ungdomsansvarig och två representanter från styrelsen. Bandyklubben tog själva kontakt med VIK och ställde frågan om de fick komma på ett studiebesök. Under dagen berättade vi om allt från sporten, marknad, ungdom, Ett Gulsvart Hjärta, arrangemang, kommunikation och styrelsearbete.

-Att andra klubbar tar kontakt med oss och vill komma hit för att se hur vi jobbar, det är ett bevis på att vi gör bra saker i VIK. Deras besök och att få sitta och utbyta idéer med andra klubbar är jättebra för oss också, säger Eriq Christiansson, försäljningsansvarig i VIK.

När det gäller Storvreta IBK, storklubben från Uppsala som i många år tillhört toppen av innebandy-Sverige, tog de kontakt tillsammans med partnern Swedbank Uppland. Via vår egen partner Swedbank Västmanland hade de fått höra om Ett Gulsvart Hjärta och hur vi ska jobba ihop med Friends med social hållbarhet. Tidigare storspelaren Hannes Öhman, nu marknadschef i Storvreta, kom till Västerås med Anders Nordström, bankchef på Swedbank Uppland.

-Ett Gulsvart Hjärta är en bra sak som vi ville titta närmare på om vi kan efterlikna i vår verksamhet. Därför var det bra att vi fick komma till Västerås och höra mer om det, säger Hannes Öhman.