De är lagkaptener säsongen 19/20

8 augusti 2019 09:50

Fredrik Johansson fortsätter med ett C på bröstet. Assisterande kaptener säsongen 19/20 blir Morgan Hassel, Kenny Källström - och Jimmie Jansson Lorek, som är den nya i kvartetten.


På söndag väntar säsongens första träningsmatch, då Almtuna kommer till ABB Arena Nord. VIKs tränarduo Thomas Paananen och Lars Ivarsson har nu gjort sitt val gällande lagkaptener. Fredrik Johansson fortsätter med ett C på bröstet, och hyllas av sina tränare.

-Freddan står för allt vi vill stå för i VIK. Ett superproffs ut i fingerspetsarna. Han leder laget med exempel, både på isen och i omklädningsrummet. En fantastisk ambassadör för Västerås IK, säger Thomas Paananen.

Morgan Hassel och Kenny Källström fortsätter som assisterande kaptener.

-De gjorde ett jättebra jobb förra säsongen, tillsammans med Fredda. Alla bidrar verkligen med sina grejer, säger Paananen.

Den som är ny i kvartetten (Mikael Frycklund har lämnat för Linköping i SHL) är backen Jimmie Jansson Lorek.

-Precis som Fredda står Jimmie för allt vi vill stå för i VIK. Han har en härlig framåtanda och vill tävla hela tiden. Betyder mycket för laget även i omklädningsummet, säger Paananen.

Jansson Lorek själv är glad och stolt över sitt nya uppdrag:

-Det känns såklart jättebra. Det är en stor ära att få ett A på bröstet i den här vackra föreningen.

Fredrik Johansson är nöjd med tränarnas val av assisterande kaptener:

-Det känns tryggt och bra med Mogge och Kenny, som haft den rollen med mig tidigare. Jimmie visar vägen varenda dag på isen med sitt sätt att vara, och tar även ett stort ansvar i omklädningsrummet.