Ehrnberg utlånad till Köping

2 oktober 2019 14:50

Calle Ehrnberg är inte med laget till Karlskrona i kväll. I stället åker han med Köping HC till Skövde för match i Hockeyettan.

-Calle behöver matchtid så vi har löst en dispens som gör att han får spela med båda klubbarna, säger VIK:s sportchef Patrik Zetterberg.


Calle Ehrnberg har hittills i Hockeyallsvenskan varit precis utanför matchtruppen. För att backen ska få matchtid har Västerås IK och Köping HC skrivit en dispens för Ehrnberg. Patrik Zetterberg förklarar hur den fungerar:

-Fram till den 15 februari kan Calle spela matcher med båda klubbarna. Han skulle i praktiken kunna spela med oss ena kvällen, och Köping kvällen därpå. Calle behöver matchtid och vi har en bra relation med Köping. Han är nära spel hos oss, men fram till han blir uttagen måste Calle spela matcher och då känns detta som en klockren lösning.

Calle Ehrnberg tränade med Köping i går och spelar i kväll med laget borta mot Skövde i Billingehov.

-Vi börjar med kvällens match, sen får vi se vad som händer. Han är tillgänglig för att spela med oss igen på fredag mot Modo om tränarna väljer att ta ut honom, säger Patrik Zetterberg.