Seger hemma mot Mora IK
Publicerad: 2021-09-19
Västerås J20 tog helgens andra seger när man besegrade Mora hemma i ABB Arena Nord med 2-1 i en tight och tät match.

Coach Jonathan Thorsell var nöjd med känslan efter matchen.

-Ja, en seger är ju alltid en seger men det är lite extra med 2-1-segrar. Jag tycker väl ändå att känslan efter tre perioder är att vi orkar tävla i det defensiva arbetet hela vägen och det känns riktigt bra. Det defensiva spelet är fortsatt bra över hela banan och vi lägger oftast rätt i våra positioner och gör det svårt för motståndarna att komma till lägen. Sedan tycker vi väl kanske att vi ska kunna bygga lite mer på spelet framåt och skapa längre anfall och lägen. Vi får fila på att hitta vägar framåt. Men, det är ändå härligt att se att det finns en så hög moral hos killarna, att vi krigar och visar hjärta, för man ska ha klart för sig att det kostar att ta sex poäng på en helg. Skönt också att Johan gör en bra match i kassen, och att vi har två målvakter som spelar lugnt och tryggt, det är otroligt viktigt. Känslan är att vi har en grym defensiv och att vi ligger rätt i våra positioner. När det sitter så bra så kommer vi att hitta energi och vägar genom mittzon med fart, så att vi kan etablera lite längre anfall. Här behöver vi lite bättre kvalitet och timing. Men sammanfattningsvis var de en riktigt stark helg av killarna. Skönt också att de hela tiden visar att de vill få ut mer och inte är nöjda. Det är härligt att höra dem i pauserna. Och då blir det ju ännu lite skönare att ta en 2-1-seger, kommenterade Jonathan.

Målskyttar: 1-0 Alfred Aalto assisterad av Erik Thorwalls och Hugo Mivell 2-0 Erik Thorwalls assisterad av Gustav Norén och David Göransson

Skottstatistik: 19-16 (6-5, 9-7, 4-4)