Uppdatering med Patrik Zetterberg

3 september 2020 12:00

Under tisdagen valde Västerås IK att stänga ner a-lagets verksamhet. Nu berättar sportchef Patrik Zetterberg om hur situationen ser ut i klubben.


Hur ser läget ut just nu?

-Vi har i nuläget ett bekräftat fall av covid-19 i vår spelartrupp. Just nu är vi inne i en fas där vi testar samtliga spelare, ledare och personal som arbetat tillsammans. Vi hoppas få samtliga provsvar och besked innan helgen. Först då kan vi skapa oss en uppfattning om hur smittspridningen ser ut inom vår verksamhet.

Hur påverkar det här er dagliga verksamhet framöver?

-Vi måste som sagt först skapa oss en bild av hur många som är drabbade och sen får vi planera hur vi ska gå vidare. Det finns ingen anledning att börja spekulera innan vi har alla svaren men jag har svårt att se att vi ska kunna genomföra träningsmatchen mot AIK kommande vecka. Längre än så kan vi inte planera i nuläget.

Hur kommer den övriga verksamheten att påverkas i föreningen?

-All personal på kontoret som kan jobba hemifrån kommer att fortsätta att göra så. Vi har inte fått in några indikationer på att spelare i elitjuniorlagen är drabbade men vi håller på att se över om tester för båda J20 och J18 är aktuella. I nuläget påverkas inte ungdomslagens verksamheter av a-lagets situation.

Hur känner man som ansvarig sportchef när något sånt här inträffar?

-Det är självklart väldigt olyckligt och tråkigt att detta drabbar oss men som läget är just nu i världen så måste man lära sig att leva med det och även ta situationen på fullaste allvar. Vi har ett bra samarbete med vår lagläkare Björn Svartsgård och smittskyddsenheten där vi följer de riktlinjer som finns. Så vi känner oss trygga i att vi ska lösa den här situationen på bästa sätt. Det är viktigt för oss och vår omgivning att vi tar ansvar och gör allt vi kan för att förhindra ytterligare smittspridning.