Premiär för nytt medlemskap i Västerås IK!

17 april 2021 10:02

Medlemskapet uppgraderas, utökas och breddas. Från och med nu kan du bli medlem på tre nivåer i Västerås IK.


Kort version

Vårt nya medlemskap för säsongen 21/22 är aktivt och möjligt att teckna redan nu. Till kommande säsong har vi utvecklat medlemskapet från en till tre nivåer.

Länk: Du tecknar medlemskap via att klicka på den här länken!

Länk: Se presentationen av GULSVART2024 genom att klicka här!

Notera: För dig som planerar att vara seriekortsinnehavare kommande säsong och önskar teckna mellannivån GULSVART kommer det finnas ett förmånligt lojalitetspris i samband med att du tecknar seriekortet. Det priset aktiveras först i samband med att seriekorten släpps nästa vecka. Om du önskar teckna det till ordinarie pris är du varmt välkommen att göra det redan nu. Du kan självklart också teckna det nu och få det justerat i efterhand. Om du tecknar det nu kan du maila vår privatmarknadsansvarige Kevin Johansson på [email protected] i samhand med att du tecknar ditt seriekort så justerar vi priset då.

Fördjupande version med bakgrund, frågor och svar

Fredagen den 16 april presenterade klubben strategin GULSVART2024. En tydlig färdriktning med målsättning SHL inom tre år - och en lika tydlig fråga till den gulsvarta omvärlden om vi gemensamt kan skapa den finansiering som krävs för att lyckas.

Ett led i GULSVART2024 med potential att göra stor och konkret ekonomisk skillnad är den privata marknaden. Den som innehåller exempelvis seriekort, lösbiljetter - och medlemskap.

I ett led att ge mer till er som ger till Västerås IK har vi lyft ambitionsnivån med medlemskapet och kommer härifrån jobba mer aktivt med det. Därför presenterar vi i dag det upplägg som gäller från och med säsongen 2021/22.

Länk: Du tecknar medlemskap via att klicka på den här länken!

Nedan läser du ett antal frågor och informationspunkter kring status för just seriekort och medlemskap.

När släpps seriekorten för kommande säsong?

Under kommande vecka. Just nu går vi igenom varje separat stol för att reservera förlängningar av de befintliga seriekortsinnehavarna - för att också ha en helt uppdaterad arena där varje ledig stol kommer vara möjlig att boka för den som vill bli ny seriekortsinnehavare.

Vi återkommer så fort bokningen är aktiv.

Kan jag föranmäla intresse för att teckna nytt seriekort redan nu under helgen?

Mer än gärna. Maila bara vår privatmarknadsansvarige Kevin Johansson på [email protected] så återkommer han under nästa vecka med förutsättningarna.

Du som redan har seriekort behöver inte föranmäla ditt intresse. Din reservation kommer mailas till dig per automatik.

Kan vi räkna med nyheter kring seriekortet?

Ja. Vi kommer presentera en mer differentierad prisbild med ett bredare utbud med fler valmöjligheter utifrån arenans olika sektioner. Vi ber att få återkomma med mer info om det nästa vecka!

Kommer den nya prisbilden göra stor skillnad för mig som befintlig seriekortsinnehavare som ska förlänga?

Nej. Det kommer vara en begränsad skillnad på de sektioner där över 90 procent av dagens seriekortsinnehavare har sina stolar. Den stora skillnaden kommer vara på övriga sektioner i ett led att verka för att öka publiksnittet och ge fler chansen att bli seriekortsinnehavare och se samtliga matcher på plats i arenan.

Vad gäller för det nya medlemskapet?

I strategin att ge mer till de som ger till föreningen och samtidigt skapa en större ekonomisk kraft väljer vi att lyfta medlemskapet. Vi breddar från en nivå till tre. Alternativen heter Medlem BAS, Medlem GULSVART och medlem GULSVART2024.

Tanken är att det ska finnas ett pris för alla och allas plånböcker. Oavsett var du befinner dig i livet i dag vill vi att så många gulsvarta som möjligt ska kunna vara med på resan.

Vad kostar nivåerna?

Bas kostar 400 kronor per år, vilket också är beslutat av årsmötet då det är nivån som bygger på föreningsdemokratin och innehåller rösträtten till årsmötet. Därav namnet bas. Den prisnivån har organisationen ingen rätt att förändra, utan det är endast röstberättigade medlemmar som kan justera det genom en motion till årsmötet och sedan rösta igenom en eventuell ändring där.

Mellannivån GULSVART kostar 1200 kronor för de som inte har seriekort. För de som har seriekort erbjuder vi ett förmånligt lojalitetspris (750 kronor) för de som väljer att teckna både seriekort och medlemskap. Mer om det läser du längre ned.

Högstanivån heter GULSVART2024 och kostar 2024 kronor.

Går det att dela upp betalningen?

Ja. Precis som med seriekorten går det att betala med Klarna och genom deras tjänst dela upp betalningen på det sätt som önskas. Det är helt upp till dig själv. Därför går det att räkna exempelvis på ett månadspris, och då kostar mellannivån GULSVART 100 kronor i månaden.

Vilka värden ingår på de olika nivåerna?

Det kan du läsa mer om här nedan. Snabbt sammanfattat handlar bas om föreningsdemokration och rösträtten på årsmötet. De stora värdena ligger sedan i mellannivån GULSVART.

Varför är det inte fler värden på den högsta nivån, GULSVART2024?

Den högsta nivån är specifikt framtagen främst för två saker. Dels för alla VIK-are som av geografiska skäl inte upplever att ett seriekort är relevant, men som ändå vill ha en aktiv relation med föreningen och vara med och bidra på en hög nivå ekonomiskt. Dels också för de som har lite större ekonomiska möjligheter, och som upplever det största värdet i att vara med och finansiera satsningen mot SHL. Den högsta nivån har självklart också tillgång till alla värden på nivåerna under och tar därmed del även av dom.

Vi har samlat de flesta värdena i mellannivån då vi tror att den är mest anpassad för majoriteten av alla VIK-are. Vi hoppas också att så många som möjligt kombinerar mellannivån med att bli seriekortsinnehavare - och har därför också ett specialpris för de som väljer att bli just både och.

Hur tar jag del av paketet med seriekort och Medlem GULSVART?

Det paketet kommer i samband med att seriekorten släpps nästa vecka. Du kommer se alternativ där du tecknar antingen "bara" ditt seriekort - eller ett alternativ med seriekort + medlemskap. Då är priset för medlemskapet inkluderat i seriekortet.

Om jag vill teckna både seriekort och mellannivån GULSVART, men inte vill ha en rabatt utan se alla pengar gå till VIK?

Då väljer du att teckna medlemskapet i ordinarie "produktlista" som du hittar genom att klicka här.

Är det bara mellannivån GULSVART som har ett seriekortspris?

Ja. Nivå BAS och GULSVART2024 tecknas endast till ordinarie pris.

Om jag redan hunnit teckna medlemskap, men vill nyttja seriekortspriset. Hur gör jag då?

För det första: Underbart att du var så snabb att teckna medlemskapet. Stort tack!

Maila [email protected] så justerar vi priset i samband med att du tecknar eller förlänger ditt seriekort.

Är innehållen i medlemskapen spikade eller kan det tillkomma fler saker?

Arbetet med att utveckla medlemskapet har precis börjat. Det som ingår i dag är fullt möjligt att förstärka under resans gång framåt. Vi tar gärna emot idéer och önskemål på vad som kan ingå! Maila gärna dina tankar till [email protected]

För vilka datum gäller medlemskapet?

Ett medlemskap tecknas på ett år och för respektive verksamhetsår. I fallet säsongen 2021/22 gäller det 2021-05-01 till 2022-04-30.

I och med att vi startar försäljningen innan 2021-05-01 gäller förstås innehållet och värdena från och med teckningsdagen.

Kommer vi kunna följa hur många som tecknar seriekort och medlemskap likt gratismatchen?

Självklart. Vi kommer hålla alla gulsvarta uppdaterade under hela vägen fram till seriepremiären 21/22!

Vad ingår i medlemskapsnivåerna?

Följande ingår på basnivå:

Pris: 400 kronor (33 kronor i månaden)

Rösträtt på årsmötet till årsmötet för verksamhetsåret 2021/22.

Följande ingår på nivå GULSVART:

Pris: 1200 kronor (100 kronor i månaden)

Lojalitetspris för den som också tecknar seriekort: 750 kronor (62,5 kronor i månaden)

Huvudmål

Finansiering av satsning mot SHL och förstärkt spelarbudget.

Delaktighet

Upptaktsträff med sportchef och huvudtränare i september 2021.

Kick-off i arenan i samband med seriepremiären. Vi öppnar tidigare endast för medlemmar och bjuder på tilltugg och en gemensam uppladdning för nedsläpp.

Medlemsträff med halvsäsongsavstämning med ordförande, kontorsansvarig och sportchef i december 2021.

Medlemsträff med säsongsavstämning med ordförande, kontorsansvarig och sportchef inom en vecka efter avslutad säsong 2022.

Ovan förutsätter att det är möjligt att arrangera dessa träffar fysiskt. Om det inte är genomförbart på grund av eventuella covid-19-restriktioner kommer träffarna i stället att genomföras digitalt.

Matcher

Förtur på biljettsläpp till slutspel.

Namn på din stol – om du kombinerar Medlemskap Gulsvart med ett seriekort.

Utlottning av ett matpaket för två i bistron till varje hemmamatch. Förutsatt att du har seriekort eller matchbiljett.

Kommunikation

SMS-utskick vid viktiga nyheter i klubben och med laguppställningen först av alla. Av denna anledning behöver du uppge ditt telefonnummer när du tecknar medlemskapet. Önskar du bli borttagen från detta mailar du [email protected]

Månadsmail från kontorsansvariga Sara Agel om vad som sker i Västerås IK.

Månadsmail från sportchef Patrik Zetterberg med sina tankar om den sportsliga verksamheten.

Möjlighet att skicka in frågor till månadsbreven som sedan besvaras av både kontorsansvarig och sportchef i dessa.

Erbjudanden

Exklusiva rabatter i VIK-shopen.

Biljetterbjudanden vid utvalda matcher.

Erbjudanden från partners till Västerås IK.

Merchandise

Klistermärke ”Medlemskap Gulsvart – 2021/22”

Föreningsdemokrati

Rösträtt på årsmötet för verksamhetsåret 2021/22.

Följande ingår på nivå GULSVART2024:

Exklusivt för medlemsnivå Gulsvart2024 - nivån för dig som vill och kan gå in med lite extra.

Omnämnande med namn på vik.se/medlem.

Större påverkansgrad i finansieringen av en satsning mot SHL.

Delaktighet

Upptaktsträff med sportchef och huvudtränare i september 2021.

Kick-off i arenan i samband med seriepremiären. Vi öppnar tidigare endast för medlemmar och bjuder på tilltugg och en gemensam uppladdning för nedsläpp.

Medlemsträff med halvsäsongsavstämning med ordförande, kontorsansvarig och sportchef i december 2021.

Medlemsträff med säsongsavstämning med ordförande, kontorsansvarig och sportchef inom en vecka efter avslutad säsong 2022.

Ovan förutsätter att det är möjligt att arrangera dessa träffar fysiskt. Om det inte är genomförbart på grund av eventuella covid-19-restriktioner kommer träffarna i stället att genomföras digitalt.

Matcher

Förtur på biljettsläpp till slutspel.

Namn på din stol – om du kombinerar Medlemskap Gulsvart med ett seriekort.

Utlottning av ett matpaket för två i bistron till varje hemmamatch. Förutsatt att du har seriekort eller matchbiljett.

Kommunikation

SMS-utskick vid viktiga nyheter i klubben och med laguppställningen först av alla. Av denna anledning behöver du uppge ditt telefonnummer när du tecknar medlemskapet. Önskar du bli borttagen från detta mailar du [email protected]

Månadsmail från kontorsansvariga Sara Agel om vad som sker i Västerås IK.

Månadsmail från sportchef Patrik Zetterberg med sina tankar om den sportsliga verksamheten.

Möjlighet att skicka in frågor till månadsbreven som sedan besvaras av både kontorsansvarig och sportchef i dessa.

Erbjudanden

Exklusiva rabatter i VIK-shopen.

Biljetterbjudanden vid utvalda matcher.

Erbjudanden från partners till Västerås IK.

Merchandise

Klistermärke ”Medlemskap Gulsvart – 2021/22”

Föreningsdemokrati

Rösträtt på årsmötet för verksamhetsåret 2021/22.