Hemmaförlust mot Almtuna
Publicerad: 2021-01-08
Lukas Zetterberg ende målskytt .

Västerås - Almtuna 1-2 (1-1,0-0,0-1)

Det blev en tung förlust vid omstarten efter en tids uppehåll. Förlust hemma mot ett Almtuna som förvaltade sin chanser på ett bättre sätt än hemmalaget.

Den första perioden gav visst hopp om en positiv kväll för Västerås då man inledningsvis hade rätt bra ordning på spelet och även kunde ta ledningen genom Lukas Zetterberg när matchklockan stod på 04:53. Detta efter förarbete av bland annat Henrik Hetta.

Efter powerbreak blev det aningen rörigt ute på isen då domaren hittade fem utvisning inom loppet av knappa fem minuter. Västerås bjöds ett läge till spel fem mot fyra som blev till spel fyra mot fyra. Då lyckades Västerås dra på sig två nya utvisningar och Almtuna fick hastigt och lustigt spela fem mot tre. Inte nog med det. Almtuna passade på att dra på sig en utvisning vilket istället gav fem mot fyra för gästerna. I slutet av detta utvisingskaos kunde till slut Almtunas Filip Hasa skicka in kvitteringspucken fram till 1-1. Tid 17:48. Skott: 10-12

I denna period var det Almtuna som stod för det mesta och det bästa offensivt. Västerås målvakt Emil Kruse fick jobba hårt för att hålla matchen oavgjord. Västerås chanser till avslut och mål var både lätträknade och aningen trubbiga. Skott: 5-11

Västerås kom ut ganska starkt till perioden och under de första sex sju minuterna ångade man på offensivt för att leta efter luckor i Almtunas, för kvällen, mycket stabila defensiv. Närmast till mål var Lukas Zetterberg som från nära håll syntes styra in pucken bakom Erik Hanses i Almtunas kasse. Detta efter en fenomenalt fin framspelning av junioren, och gallerspelaren, Gabriel Kangas. Videbedömning vidtog och där bedömdes att pucken aldrig passerat mållinjen. Fortsatt oavgjort i matchen.

Efter den fina inledning av perioden, där gästande Almtuna dragit sig tillbaka och spelade mer avvaktande, inbillade sig säkert en och annan Västeråssupporter att det skulle ordna sig, ändå. Men tji fick alla. Istället blev det Almtuna, som på ett sina första besök i anfallszonen under perioden, som gjorde nästa mål i matchen. Almtunas Tobias Liljendahl vann en sargduell på högerkanten, höll i trissan, innan han lade in den centralt mot en inåkande Filip Hasa. Hasa tackade för detta genom att prickskjuta 2-1 förbi en skymd Emil Kruse i Västerås kasse. Tid 47:41.

Resterande tid av perioden försökte Västerås, gång på gång, att ta sig fram till vettiga avslut, och en kvittering, utan att lyckas nämnvärt. Närmst till kvittering var Lukas Zetterberg som hade ett avslut som stannade framför mållinjen bakom Erik Hanses i Almtunas mål. Tyvärr för Västerås var det en Almtunaback som var först på pucken och kunde vispa bort den från det farliga området.

Almtuna spelade en riktigt fin defensiv ishockey fram till slutsignalen och hade rätt bra kontroll fram till slutsignalen. Inte ens när Västerås, med två minuter kvar, spelade med sex man mot fem blev det panik i Uppsalagänget som förvånansvärt enkelt avstyrde alla hemmalagets intentioner till anfallsspel. Almtuna lyckades med bedriften att vinna den sista perioden målmässigt trots endast ett(1) avslut mot mål! Skott: 11-1

Skott totalt: 26 - 24

Summering

En typisk "Almtunamatch" om man får uttrycka sig så. Två lag som långa stunder tog ut varandra på isen. Inget lag som egentligen dominerade spelmässigt vid något tillfälle. Visst hade Västerås stort puckinnehav den sista perioden men de chanser som skapades genom detta var lätträknade. Två spelare som stack ut i hemmalaget var målvakten Emil Kruse samt junioren Gabriel Kangas. Övriga spelare i laget kom inte alls upp till en förväntad nivå spelmässigt utan att för den skull vara särdeles dåliga. Det som saknas just nu är en målskytt. Någon spelare som bara skickar in pucken i nätet. Idag var det Almtunas Filip Hasa som hade just den efterfågade egenskapen.