Angående psykisk ohälsa och Marcus Dahlbom

28 mars 2019 19:00

Först och främst vill klubben visa sitt stöd för A-lagets målvakt Marcus Dahlbom som i lokalmedia valt att berätta om den tuffa situation han gått igenom.


-Vi vill på alla sätt vi kan hjälpa och stötta Marcus i den svåra situation han har varit i, och delvis är i, säger sportchef Patrik Zetterberg.

-Fokus nu är personen Marcus, att han ska få må bra och hitta sig själv i allt detta.

Under ett år med laget förs det kontinuerliga samtal, om inte dagliga samtal, mellan spelare och framför allt tränare. Där är målet att genom nära relation med alla spelare ska små och stora händelser i livet kunna fångas upp. Både de som berör sporten direkt men också det som händer i livet runt omkring som på ett eller annat sätt påverkar spelare och ledare.

  • Thomas, Lasse och jag har ju även haft samtal och bollat alla olika processer kring trupp, utveckling med mera med Marcus under året. Dock har de inte fått de här signalerna och indikationerna längs med resans gång. Med facit i hand så hade vi såklart velat få veta detta tidigare för att mer konkret kunnat hjälpa Marcus där och då, säger Patrik Zetterberg.

Sportchefen fortsätter:

-Frågan omkring psykisk ohälsa och stress ligger som en stor utmaning för just elitidrott. Det finns en problematik i att man inte vill lyfta fram hur man mår för att inte visa sig svag. I den kontexten så tycker vi verkligen att det är starkt av Marcus att visa hur han har mått, och delvis mår i dag.

-Det är oerhört viktigt att denna svåra fråga lyfts. Viktigt för oss som förening att våra egna ledare och spelare vågar och vill tala öppet om det. Först då kan vi stötta och ge hjälp.

-Nu ligger fokus på att Marcus ska få all den hjälp han behöver, där vill vi göra det vi kan så att han och familjen mår bra, avslutar Zetterberg.