Anton Svensson tränar med VIK

11 februari 2019 20:15

Han delar ledningen i Allettan Norras poängliga och har gjort en riktigt stark säsong i Köping HC. I morgon tisdag tränar Anton Svensson med Västerås IK. -Det kan bli aktuellt att värva honom redan nu, säger sportchef Patrik Zetterberg.


Efter några säsongers collegehockey i Wisconsin kom Anton Svensson, med ett förflutet i Södertäljes och Nyköpings organisationer, hem till Sverige inför förra säsongen. Han landade i Köping i division 1 och gjorde 35 poäng på 33 matcher i sin debutsäsong för KHC.

Den här säsongen har Svensson hittills gjort hela 52 poäng på 36 matcher, varav 24 poäng på 14 matcher i Allettan Norra där Köping just nu ligger på en åttonde plats. När VIK tränar i ABB Arena Nord i morgon kommer Anton Svensson att vara med på isen.

-Jag har väl haft honom under lupp hela säsongen. Köping har gått bra och Anton har stuckit ut extra. Jag har haft en bra dialog med Köping och Anton i dag och han kommer att träna med oss i morgon, sen får vi se hur vi gör, säger Patrik Zetterberg. -Det kan bli aktuellt att värva honom redan nu inför deadline (fredag), men även inför nästa säsong.

Beskriv Anton Svensson som spelare? -En skicklig offensiv spelare framför allt. En forward som jobbar hårt, är bra tekniskt och har en naturlig näsa för att göra poäng. -Anton har producerat fantastiskt i både division 1 och Allettan, där man brukar kunna sålla ut många av spelarna. Han besitter spännande kvaliteter, brinner för hockey och har en härlig inställning, säger Zetterberg.