VIK nominerat till två priser på Ungdomsidrottsgalan

5 december 2019 15:00

Den 27 januari arrangeras Ungdomsidrottsgalan i Bombardier Arena. Västerås IK Ungdom och Jonas Hyttring, ungdomsansvarig i styrelsen, har nominerats till varsitt pris.


Ungdomsidrottsgalan, som arrangeras av Västerås Tidning, kommer att dela ut totalt elva priser under kvällen. På galans hemsida kan man läsa att: "Gemensamt för de nominerade är att de har utmärkt sig inom sin idrott under 2019, antingen genom att vara goda förebilder, ha visat prov på en stark utveckling, presterat något utöver det vanliga, bidragit till att stärka idrottens värdegrund och/eller genom att ha nått resultatmässiga framgångar. Det innebär både på och utanför idrottsarenan."

Västerås IK Ungdom, är nominerade till priset Årets Ungdomsförening.

"Priset går till den förening som under året på olika sätt bidragit till att stärka Idrottens värdegrund: Glädje & Gemenskap, Demokrati & Delaktighet, Allas rätt att vara med och Rent spel."

**Jonas Hyttring, ungdomsansvarig i styrelsen, är nominerad till Årets Guldstjärna. **

"Priset går till en person som under året utfört betydelsefulla insatser för sin förening genom stort ideellt engagemang och egen uppoffring för ungdomsidrotten."