Målsnålt hemma mot seriesegrarna
Publicerad: 2023-01-25
Färjestad tog hem segern i grundseriens sista omgång.

Grundserien avslutades under onsdagskvällen hemma i ABB Arena mot redan klara seriesegrarna Färjestads BK.

Det blev en målsnål historia där hemmalaget öppnade målskyttet genom Leontine Almén som prickade in sitt andra mål för säsongen i VIK-tröjan.

FBK skulle kvittera i mitten av den andra perioden när lagets måltjuv Emma Murén höll sig framme.

I den tredje perioden skulle Murén även göra 2-1 för gästerna som också blev slutresultatet.

Målvakten Maja Oskarsson stod för hela 59 räddningar i hemmamålet.

Tränare Evelina Husar efter matchen:

-Hela laget avslutar på ett bra sätt! Det är ett styrkebesked att vi kan spela på tre femmor och ändå hålla Färjestad ute och förlora med uddamålet. Vi sa inför säsongen att vi skulle bli ett jobbigt lag att möta och det var vi idag. Det bådar gott inför kvalspelet att så många spelare kan spela på den här nivån! Extra plus till Maja Oskarsson i målet. Idag visar hon verkligen framfötterna och spelar väldigt lugnt i sin första match mot seriens bästa lag.

Kvalspel väntar för båda lagen

FBK gick obesegrade genom den västra serien och nu väntar kval upp till SDHL. För hemmalaget Västerås IK blir det istället att börja ladda om inför det kommande kvalspelet som avgör om laget behåller sin plats i DamEttan Västra.

VIK-FBK 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

Skott: 11-61